2010. április 23., péntek

Számolj le a gyötrő allergiával!


Ha téged nem érint személyesen a téma, akkor bizony szerencsésnek mondhatod magad, hiszen ma minden negyedik ember küzd az allergia nehézségeivel Magyarországon. Terjedési sebességét tekintve is rekordernek számít: semmilyen más betegség nem terjed ilyen rohamosan, mint az allergia – a különféle allergia típusok közül külön figyelmet kíván a parlagfűre történő érzékenység.

De mi egyáltalán az allergia? Ez egy túlérzékenységi állapot, egy reakció amelyet a szervezeted egy számára idegennek minősített anyaggal szemben tanúsít. Érhetőbben fogalmazva, immunrendszered téved: egy valójában ártalmatlan anyagot ellenségnek vél azonosítani, ezért lépéseket tesz annak kiiktatására.  Ez a küzdelem hatalmas energiát vesz el a szervezettől, amely így egyre nehezebben tud már ellenállni az adott anyaggal, és további anyagokkal szemben.  
Hogy ezt mi okozza? Immunrendszerünket folyamatosan bombázzuk kemikáliákkal, méreganyagokkal, stresszel – félrevezetjük őt, ezért egy idő után már nem tudja, mire mit reagáljon. Nehézséget okoz felismernie, hogy ki a barát, ki közömbös és ki az ellenség, akitől meg kell védenie a szervezetet. Ezért az allergiás tünetek fellépése esetén (is) elsődleges cél, hogy az immunrendszered erősítsd meg, s tedd azt minél ellenállóbbá, ne pedig az allergia tüneteit nyomd el valamilyen újabb kémiai szer bevételével.
Az évek óta tartó küzdelemben egyre több tapasztalat igazolja azt, hogy ha idejében gondoskodunk a szervezet feltöltéséről, az immunrendszer megerősítéséről, akkor az allergia tünetei enyhébbek lesznek vagy akár el is kerülhetnek. Például ahhoz, hogy az augusztusi parlagfű szezon már ne hozzon gyötrő rohamokat, tüneteket, el kell kezdened tavasszal az immunerősítést, védekezést.  
Az allergia legismertebb és leggyakoribb formája a szénanátha, melynek tünetei lehetnek:
  • rohamokban jelentkező orrfolyás, orrdugulás,
  • orr- és szemviszketés,
  • kaparó, égő, viszkető érzés a torokban,
  • állandósult, idegesítő tüsszögés,
  • fáradékonyság,
  • levertség,
  • stresszhelyzetekkel szembeni érzékenység,
  • figyelemhiány.
Ha esetedben már előfordult bármelyik tünet, esetleg többet is megtapasztaltál korábbi években, akkor ne halogasd, kezdd el Te is a szervezeted feltöltését és az immunrendszered megerősítését, hogy szép lehessen a nyarad.  Szeretnéd tudni milyen otthoni és külső eszközök segíthetnek ebben? Íme, néhány tipp:

Akupresszúra – melynek során az egyensúlyra törekvő erőket használjuk fel a szervezet gyógyítására. Az energetikai vezetékekkel, és a rajtuk lévő akupresszúrás pontokkal dolgozunk, a testi-lelki-szellemi harmóniát állítjuk helyre a szervezetedben, ezzel erősítjük az immunrendszeredet. A kezelés során az akupunktúrás pontokat pontmasszázzsal, köpölyözéssel stimuláljuk, esetenként hő, fény vagy egyéb energia segítségével aktiváljuk őket. A kezeléseket szakember végzi, de az immunerősítéshez Te magad is hozzájárulhatsz, az akupunktúrás pontok rendszeres nyomkodásával. Egy korábbi bejegyzésemben ennek mikéntjéről is olvashatsz: http://nekedholfaj.blogspot.com/2009/11/mennyi-penz-kell-tokeletes-harmonia.html.

Tisztító kúra – Az immunrendszer kb.70%-a a vastagbélben található. Az allergia egyik fő oka az elsalakosodott vastagbél, melyet ki kell tisztítani ahhoz, hogy ne gyengítse tovább a szervezetedet. Ha például sűrűn fáj a fejed, vagy hamar megbetegszel, akkor gondolj arra, hogy időt kell fordítanod a vastagbél tisztítására. Ebben sokat segíthet egy lúgosító kúra, egy béltisztítással (beöntéssel) egybekötött komolyabb tisztító kúra, természetesen támogat, ha sok zöld növényt és rostos ételt fogyasztasz, valamint a salaktalanító, tisztító gyógyteák is előnyödre vállnak (Calli, Mályva tea, Szűztea, Csalán tea, Mate tea). A fahéj és a gyömbér erős vírus-, és gombaölő hatással bír.

Scenar – ez egy tenyérnyi méretű készülék, amelyet orosz űrkutatók fejlesztettek ki, és amelyet sikerrel alkalmaznak a gyógyításban. A Scenar kezelés az idegpályák segítségével történik. A test minden területét idegpályák kötik össze az aggyal, az egészséges szervezetben ezeken keresztül folyamatos információáramlás történik. Amennyiben valamelyik pályán elakadás, torlódás történik, ennek következtében a szervezet megbetegszik, illetve gyengíti az immunrendszert. A Scenar kezelés során ezeket az elakadásokat megszüntetjük, az idegpályákat szabaddá tesszük így a szervezet működése egyensúlyba kerülhet, s az immunrendszered ismét a legfontosabb feladatokra tud koncentrálni. Az allergiás tünetek megjelenése előtt érdemes újrahangolni a szervezeted, mert ebben az esetben már nem lesz kiváltó ok, nem lesz leterhelve a szervezeted, tehát az immunrendszered felismeri és helyesen azonosítja a valódi ellenségeket. Amennyiben a Scenar kezelést az allergia aktív szakaszában kezdjük el, első körben „csak” tünetmentességet érhetünk el néhány kezelés után, ami persze szintén aranyat ér, ennek ellenére, hosszú távon ajánlott a teljes gyógyulásra koncentrálni, tehát a tünetek megjelenése előtt elkezdeni a Scenar kezeléseket.
Megfelelő táplálkozás, folyadék bevitel – Kerüld az allergiakeltő ételek fogyasztását (cukor, édesség, élesztős ételek, üdítők). Vidd be a megfelelő kalcium, magnézium mennyiséget, jutass be ásványi anyagokat, vitaminokat, enzimeket, antioxidánsokat. Figyelj arra, hogy a mai gyümölcsök, már nem teljes tisztaságúak, ezért mindenképp pótolni kell más forrásból is (Energy Ásványi kolloid, Bio-multivitamin, Alga készítmények, Bio enzimek). S ne feledkezz meg a tisztított vizek fogyasztásáról, napi 2,5 – 3 liter folyadékra van szüksége a testednek, ahhoz, hogy megfelelően működjön minden szerved, a vérképzésed, az agyműködésed, az anyagcseréd, stb.
Immunerősítő anyagok – Erősítheted magad gyömbérrel, fokhagymával, és ginsenges készítményekkel. Ajánlom az Energy egyedülálló Drags Immun (sárkányvér) készítményét is, mely támogatja a szervezet regenerálódását és védekezőképességét, növeli az immunitást. Jótékonyan hat a különböző légzési, influenzás, lázzal járó megbetegedések esetében is. A kasvirág (Echinacea) véd a baktériumok, vírusok, gombák és egyéb kórokozók ellen. Kiemelném a kínai gyógyászatot képviselő Sunrider csoport által forgalmazott Alpha 20 kapszulát, amely szervezetünk védekezési rendszerét, illetve a máj bizonyos funkcióit táplálja és erősíti. Immunrendszerünk rendkívül összetett, s sokféleképpen működik, de feltétlenül meg kell említeni a támadó sejteket (ezek a "T"-sejtek, amelyekről az utóbbi években az immunrendszert gyöngítő különböző betegségek kapcsán sokat hallhattunk). Ezek a sejtek, nagyon leegyszerűsítve, fontos szerepet játszanak a szervezetet megtámadó organizmusok leküzdésében, fertőzések és allergiák kivédésében. Tudvalevő, hogy az ALPHA 20C serkenti a "T"-sejtek termelését, s így erősíti a szervezet természetes betegség-, allergia- és sejtburjánzás-ellenes harcát. Az ALPHA 20C különösen hatékonynak bizonyul, amikor a CONCO-val együtt fogyasztják. Ez kombináció sok esetben segít a szervezetnek súlyos allergiás állapotok leküzdésében, a felhámréteget, a tápcsatorna nyálkahártyáját, a torkot, orrüreget, s nőknél a vaginát gyakran támadó gombás (albicans) fertőzések leküzdésében, illetve légzési problémák enyhítésében. Betegségek, fertőzések, megfázások esetén általában lerövidül a gyógyulási idő.
Ne feledd, ha időben lépsz, esélyed van arra, hogy idén már a kínzó allergiás tünetek nélkül élvezd a nyár szépségeit! Válaszd ki a számodra szimpatikus gyógymódot, és tedd meg a szükséges lépéseket! Az immunerősítés kellemes mellékhatása, hogy ellenállóbb leszel a kórokozókkal szemben is, felerősödik stressz tűrő képességed, türelmesebb leszel a nehezebb helyzetekben, és elfogadóbb magaddal és másokkal szemben. Szép haszonnal térül meg tehát a befektetett munka és kitartás!
Következő bejegyzésemben a hagyományos kínai orvoslásban alkalmazott immunerősítő eszközöket és módszereket mutatom be, amelyek az allergia megelőzésében lehetnek hathatós segítségedre. Ebben kitérek majd arra is, hogy rendelőmben én magam milyen kezeléseket végzek az allergia megelőzésére illetve kezelésére.

Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel: Sándor Szilvi 
Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek, iratkozz fel hírlevélre. Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.

2010. április 15., csütörtök

CSOPAKUMED - Csoportos Fülakupunktúrás Meditáció




Időpont
Téma
2010. április 15.

Szépség-kisugárzás:
¥         a lelki gyakorlat által ellazulsz, ráncaid kisimulnak, s megerősítheted a belülről fakadó szépséged forrását,
¥         az akupunktúra hatására az egyensúlyi állapotod megerősödik, ezáltal képes leszel a magad- és mások elfogadására,
¥         kisugárzásod megnő, szeretetteljesebbé válsz, arcod és szemed fénnyel telibb lesz.
2010. április 22.
Stresszolvasztás:
¥         az elcsendesedéssel kikapcsoljuk az állandóan zakatoló gondolataid, megtanulhatod esténként magad mögött tudni a napi problémákat,
¥         az akupunktúra feloldja a feszültséget, ellazít, egyensúlyba hoz, harmonizálja a vegetatív idegrendszert,
¥         a kezelés végére eltűnik belőled a napi feszültség, mely még napokig kitart, az elsajátított meditációval ezt újra és újra képes leszel megélni.
2010. április 29.
Önmagunk megerősítése, önbizalom hiány felszámolása:
¥         a meditáció hatására ellazulsz, a felfogóképességed, valamint a koncentrációs készséged felerősödik, megbocsájtasz magadnak, önszereteted felerősödik,
¥         a tűk által egyensúlyba kerül a szervezeted, felszabadít a terhek alól,
¥         képes leszel önmagad elfogadására, s megértheted, hogy Te is az univerzum pótolhatatlan része vagy.
2010. május 6.
Fogyás – kitartás:
¥         megtanulhatsz egy meditációs módszert, melynek segítségével otthon is képes leszel a fogyásod irányítani,
¥         az akupunktúra segíti a tested hatékonyabb méregtelenítését, a pozitív gondolkodást erősíti, egyensúlyba hozza az idegek működését,
¥         a kezelés után kitartásod erősödik, a diétát nem lemondásként éled meg, ezáltal képes leszel a sikeresebb fogyásra.
2010. május 13.
Fájdalomcsillapítás:
¥         megismerhetsz egy olyan technikát, amely segít feloldani a fájdalmat a testedben,
¥         a fülakupunktúra ellazítja az izmaid, a fájdalmat hatékonyan csökkenti, és az egyensúly elérésére sarkallja a szervezeted,
¥         testedben feloldódik a feszültség, a fájdalom, teherbíró képességed megnő, örömtelibb napok várnak Rád.
2010. május 20.
Fogyás – kitartás (a nagy érdeklődés miatt ismételjük):
¥         megtanulhatsz egy meditációs módszert, melynek segítségével otthon is képes leszel a fogyásod irányítani,
¥         az akupunktúra segíti a tested hatékonyabb méregtelenítését, a pozitív gondolkodást erősíti, egyensúlyba hozza az idegek működését,
¥         a kezelés után kitartásod erősödik, a diétát nem lemondásként éled meg, ezáltal képes leszel a sikeresebb fogyásra.
Minden csütörtökön 17.45-től van gyülekező, és 18.00-19.00ig tart a foglalkozás. Bejelentkezés szükséges!
Sándor Szilvia – Természetgyógyász – Akupresszőr, fülakupunktúrás addiktológus

www.nekedholfaj.blogspot.com       06 70 343 3 343      1136 Budapest. Balzac u. 40/b.
                                                                   

 MEDITÁCIÓ HATÁSA:

¥        meditáció által elcsendesíted a tudatod, könnyebben magad mögött hagyod a stresszt, a problémákat,
¥        képes leszel megszabadulni a nehézségektől, a rajtad levő nyomástól,
¥        a stressz okozta izom és idegfeszültség feloldódik,
¥        meditáció hozzásegít meglévő szellemi képességeid nagyobb arányú felhasználásához,
¥        aktivizálja tested öngyógyító erejét,
¥        mélyebben pihentet, mint az alvás, és erőteljesen megemeli az energiaszinted.

FÜLAKUPUNKTÚRA HATÁSA:

¥        segít a stressz oldásában, a szervezet méregtelenítésében,
¥        testi-lelki egyensúlyt hoz létre,
¥        támogatja az emésztő-,és az idegrendszert,
¥        pozitív hatással van az életkedvre, aktivitásra,
¥        erősíti az immunrendszert,
¥        megindul a belső szervek harmonikus működése,
¥        azonnali megnyugvást nyújt.

EGYÜTTES HATÁS:

¥        kipihenten és felöltődve térsz haza,
¥        hátad mögött hagyod nehézségeid,
¥        újra képes leszel kívülről tekinteni önmagadra és problémáidra-lehetőségeidre,
¥        tested öngyógyító mechanizmusa beindul,
¥        vidámabb, kiegyensúlyozottabb leszel,
¥        elfogadóbbá válsz a külvilággal szemben,
¥        hatékonyabban végzed heti teendőid, örömtelibbé válnak napjaid.

Most lehetőséged van arra, hogy kedvező áron válthass bérletet egy 6 hetes kúrára. Amennyiben 2010. ÁPRILIS 25-ig megrendeled, akkor 1 alkalom ingyenes lesz számodra!
Alkalmak
Ár
1 alkalom
1500 Ft
6 alkalom (bérlet, kifizetés egy részletben, felhasználás 2 hónap)
9000 Ft
6 alkalom (bérlet 2010.április 25-ig – kifizetés egy részletben, felhasználás 2 hónap)
7500 Ft

A bejelentkezés SZÜKSÉGES, telefonon vagy e-mailben, minimum 3 fő résztvevő esetén tartjuk meg az összejöveteleket.
Amennyiben tennél egy lépést a testi-lelki-szellemi egyensúlyod helyreálltása érdekében, várom bejelentkezésed a csoportos vagy az egyéni kezelésekre.
Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel:

Sándor Szilvia
Természetgyógyász – Akupresszőr, Fülakupunktúrás addiktológus
Bejelentkezés: 06 70 343 3 343
Rendelő és a Foglalkozások helyszíne: 1136 Budapest, Balzac utca 40/b.                 
Egészséggel kapcsolatos írásaim: www.nekedholfaj.blogspot.com

Keresd a medvehagymát!

Kapcsolatunk nem új keletű. Tíz éve történt, hogy először találkoztam vele és azonnal barátságot is kötöttünk a tavasz egyik legfinomabb gyógynövényével, a medvehagymával. Azóta úgy tűnik, mások is felfedezték, mondhatni ma már egyre nagyobb „sztár”, így szerencsére egyre több helyen színesíti mélyzöld, lándzsa alakú, illatos leveleivel a piacok és bioboltok kínálatát az évnek ebben az időszakában. Érdemes tudni róla, hogy minden évben tavasszal bújik elő a hűvösebb erdőkben, árnyékos patakpartokon, ahol mindössze néhány hétig található meg. Levelei erős, fokhagymára emlékeztető illatúak és ízűek, és bár az íz intenzitása enyhébb, hatóanyagai 12-szer erősebbek a fokhagymáénál! Hogy miben áll a medvehagyma nagyszerűsége? Néhány alkalmazási lehetőséget összeírtam Neked, a teljesség igénye nélkül.
A medvehagyma a tavaszi belső „nagytakarítás” fontos résztvevője, hiszen erőteljes vértisztító, csökkenti a koleszterinszintet, s a legújabb kutatások szerint még a nehézfémek (ólom) méregtelenítésében is segédkezik. A máj tisztításában is nagy szerepe van. A szív- és érrendszer működését serkenti, képes csökkenteni a vérnyomást, a vércukorszintet, az agyműködést pedig erőteljesen fokozza, javítva a memóriát is. Ételeidet színesebbé, és egészségesebbé teheted ezzel a különleges ízű növénnyel. A friss tavaszi salátáidból ne felejtsd ki, hiszen ízében helyettesíti a fokhagymát, de mégsem annyira kellemetlen az utóhatása, még akkor sem, ha épp randira készülnél.
Külsőleg is alkalmazhatod, készíthetsz belőle borogatást a bőrgombára, amelyet fertőtlenít, s a bőrben megindítja a gyógyulást, és csökkenti a gyulladást.
Ha sikerül beszerezned, a hűtőd hidegebb részében laza ruhába tekerve pár napig eláll. Sajnos májusban már elvirágzik, elhervad, de van néhány trükk, amellyel az év további napjaiban is élvezheted ezt a finom ízt.
  1. Apríts vékony csíkokra egy csokor medvehagymát, majd terítsd szét egy hűvös-árnyékos helyen kiterített konyharuhán. Néhány napig át-át forgatva szárítsd ki, majd tedd papírzacskóba, vagy gézzel lekötött üvegekbe. Később főzhetsz belőle frissítő és gyógyító teát, vagy fűszerezheted vele ételeidet, vajkrémeket, salátákat.
  2. Szintén vékony csíkokra kell aprítani a sós-olajos változathoz. Nincs más teendőd, mint egy tálba tenni, megszórni sóval, és meglocsolni olívaolajjal, hagyd állni pár percig, majd töltsd kis üvegekbe, úgy hogy olaj legyen a tetején. Gondosan lezárt üvegekben elraktározva még néhány hónapig felhasználható. Leveseket ízesíthetsz vele, de ízlésednek megfelelően számos ételhez párosíthatod.
Természetesen frissen fogyasztva a leghatékonyabb és legfinomabb. Használd ki ezt a pár hetet és ne fogd magad vissza, használd a fantáziádat a medvehagyma felhasználásának lehetőségeit illetően! Az első lépés a legnehezebb, ezért én is összeírtam neked néhányat, gondolatébresztőnek. Íme, a segítő tippek:
  1. Keverd a csíkokra vágott zöld leveleket a friss salátádba.
  2. Apró kockákra vágva ízesíts vele a vajkrémet, sajtkrémet, melyet egy finom teljes kiőrlésű kenyérre kensz magadnak egy szép tavaszi reggelen.
  3. Forró, héjában sült burgonyát is kényeztethetsz egy kis medvehagymás fűszervajjal!
  4. Készíthetsz belőle ízletes, pikáns krémlevest. Oliván párolj egy fej hagymát, tegyél hozzá 2 db burgonyát kockára vágva, majd öntsd fel 6 dl vízzel. Fűszerezd sóval, több színű borssal, egy kis chilivel, nagyon kevés köménnyel. Mikor megpuhult tedd bele a csokor apróra vágott csokor medvehagymát, forrald 1-2 percig, majd turmixold össze. Egy kis tejszínnel krémesítheted, s apróra vágott sajtos pirítóssal, vagy egy kis pirított baconnal tálalhatod.
  5. Isteni mártást készíthetsz belőle húsok mellé, egy kis tejszínnel, füstölt sajttal, fűszerekkel, pici mustárral.
  6. Keverj a tönkölyből, teljes kiőrlésű lisztből készült pogácsa tésztájába apróra vágott és pici olajban dinsztelt medvehagymát! Ezzel az újítással garantáltan mindenkit leveszel a lábáról!
  7. No és a kihagyhatatlan medvehagymás pesto! Mi más kellhet egy finom főtt tésztára? A megmosott, megszárított medvehagyma levelét vágd apróra, majd alaposan keverd össze 1dl olívaolajjal, kis adag kakukkfűvel, tárkonnyal, esetleg darált fenyőmaggal vagy parmezánnal, és pici sóval! Jól záródó edényben, hűtőszekrényben tárold! Különösen jól illik a tésztához, de adhatod rizshez, burgonyához vagy húshoz is.
  8.  A tortilla chips megszokott mártogatósa helyett, egy pohár joghurtba keverj apróra vágott medvehagymát, ízlés szerint fűszereket és mártsd bele a finom kukorica chipset, esetleg vékony csíkokra vágott répát, angol zellert, stb. Oszd meg barátaiddal is ezt az egészséges csemegét egy hangulatos estén!
Érzed, hogy máris jó ismerősök lettetek, Te és a medvehagyma ;-) ? Ne feledd, csak pár hét áll rendelkezésedre, hogy ezt a vitamin-bombát frissen fogyaszd! Vedd célba kedvenc bioboltod, vagy a Vásárcsarnokot, s élvezd ezt a különös hagymafélét!

Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel:

Sándor Szilvi

Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre.
Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.