2010. augusztus 28., szombat

Bőrmegújító-szépítő gondolatok – otthon a természet patikájával!

Hazatérve a nyaralásból látván, hogy a nap mennyire kiszárította bőröm – még a gondos odafigyelés mellett is, gyorsan feltérképeztem, hogy milyen természetes bőrápolót találok a polcaimon. Gondolom Te is érezted már egy kiadós strandolás és napozás után, hogy a bőröd vízért és valami finom puhaságért kiált. Egyre gyakrabban hallani a pórusokat eltömő paraffin és egyéb kőolaj származékokkal teli, meseszép reklámokban hirdetett és drága pénzért megvásárolható csodakrémekről – valamint azok mellékhatásairól. Gondolom, Te sem szívesen kensz a bőrödre „műkencéket”, úgyhogy összeírtam néhány hasznos dolgot, amit Te magad is kipróbálhatsz, hogy bőröd a legszebb formájában várhassa a közeledő őszt. Készítsd el saját krémedet és tápláló, szépítő bőrápolóidat magadnak, otthon.
Mi mindent tehetsz bőröd szépségéért?
1.     Elsőként távolítsd el az elszáradt felső hámréteget, gyógyító finomságokkal:
Testradír: ez egy remek találmány, mert puhává és bársonyossá varázsolja a bőröd, a műveletet hetente legalább egyszer érdemes elvégezned. Kleopátra, a szépség megtestesítője is élt a testradír bőrfiatalító erejével. Nem kell hozzá más csak egy kis durvább szemű tengeri só és jobb minőségű olívaolaj. Keverd össze őket kenhető állagúvá és körkörös mozdulattal dörzsöld vele végig az egész tested, különösen a térdekre, talpakra és a kiszáradásra hajlamos könyöködre figyelj oda. Ezután egyszerűen csak tusolj le vízzel, majd finoman töröld át a bőröd. Így az olívaolaj tovább táplál, és még tusfürdőt sem kell használnod. Ha hetente kétszer elvégzed, bőröd friss és üde marad, és könnyebben és tartósabban barnulsz!
2.     Ha érzékeny a bőröd, számodra is van finom testradír. 3 kanál olívaolajhoz keverj hozzá 2 evőkanál lágy, barna nádcukrot, 1 kanál szárított porított gyógynövényt (például levendula virág, kamilla virág, citromfű, körömvirág), majd a nedves bőrödet körkörös mozdulattal dörzsöld át lágyan. Hagyd rajta pár percet és végül langyos vízzel öblítsd le. Láthatod, hogy mennyire megnyugszik bőröd ettől a gondoskodó, ápoló szertől.
     Megpirult, irritált bőrre kitűnő egy pohár élőflórás hideg joghurt és egy kis méz elegye. Keverd össze őket és óvatosan kend fel a fájó felületre. A joghurt hűsíteni fogja, a méz pedig a gyulladást csökkenti a bőrfelületen és a mélyebb rétegekben is. A méz remekül méregtelenít, így ezt a keveréket, ha sóval kiegészíted, használhatod fogyó- és tisztítókúráknál a problémás bőrfelületeken (has, comb, fenék).
        Különösen arc- és dekoltázs-ápoláshoz nagy barátod lehet a hűtődben lapuló, salátának szánt uborka. Csak szeletelj belőle pár vékony szeletet, dőlj le a kedvenc heverődre és a már bőrradírral kezelt arcodra és nyakadra tedd fel a szeleteket. Érzed, hogy mennyire hűsít? Az uborka vitamin tartalma (kalcium, kálium és nátrium) fellazítja és feszesíti a bőrt, a nap okozta szeplők ellen is védelmet nyújt, illetve halványítja azokat, s még a salátát is elkészítheted a maradékból!
5.     Nyári szeplőket és májfoltokat szépen halványítja a kövirózsa levelében található sűrű nedv. A kövirózsa nagyon gyakori növény, számtalan helyen fellelhető: kertekben, parkokban, szomszédban! Csak 1-2 levélke kell, préseld ki belőle a nedvet és ezzel kend be az arcodat, karodat a szeplők területét. 10 perc után töröld le nedves ruhával. Ezt hetente 2-3 alaklommal ismételd meg.
6.      Testápoló helyett melegíts fel egy kis extra szűz olívaolajt (ne mikróban!), cseppents bele egy kis illóolajat (figyelj arra, hogy bőrbarát legyen) és a letisztított bőrfelületbe lassan masszírozd be. Bársonyos lesz a bőröd, a pórusok nem tömődnek el, és az öregedést is gátolja.
       Anyagcsere fokozás, méregtelenítés: a nagyobb pórusú bőrt tisztítja, és az érdességet megszűnteti egy kis citromos pakolás. A szeplőket is halványítja. Keverj össze egy tálkában 1 kanál túrót, 1 kanál tejszínt, és fél citrom levét préseld bele. Terítsd szét egyenletesen a dekoltázsodon és az arcodon, s a kézfejed se felejtsd ki! 20 percnyi pihentető pakolás után langyos vízzel öblítsd le.
Válaszd ki a bőrproblémádnak megfelelő ápolást, szánj magadra pár percet, s újra felfrissül a bőröd, levegőhöz jut, Te magad pedig egyre csak fiatalodsz :-)! Csak annyit készíts el a fenti krémekből, pakolásokból, amennyit felhasználsz, így mindig frissen használhatod fel ezeket a tartósítószer-mentes kozmetikumokat. Ha szeretnéd, hogy más kényeztessen, gyere és élvezz egy kellemes masszázst természetes olajokkal, amelyhez most tengeri sókristályos bőrradírozást kapsz ajándékba (Részletek itt)! Egészségedre!

Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel: Sándor Szilvi Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek, iratkozz fel hírlevélre. Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.

Ajándék a bőrödnek! - Novemberben is

Ajándék a bőrödnek

Kényeztesd magad NOVEMBER hónapban egy órás masszázzsal, természetes olajokkal.
Ajándékom hozzá egy tengeri sókristályos bőrtisztítás a hátadon.
Felfrissül a tested, a lelked megnyugszik, s még a bőröd is megfiatalodik.


.
Masszázsok, amelyek közül válogathatsz
- egy 60 perces kezelés ára 4.800,- Ft :

Ayurvedikus olajos testmasszázs
Frissítő testmasszázs
Relaxáló testmasszázs
Hátmasszázs

Bejelentkezés: 
Sándor Szilvi  - 06 70 343 3 343
Rendelő: 1136 Budapest, Balzac utca 40b.

2010. augusztus 15., vasárnap

Augusztusi Megújulás Csomagok


LEGFRISSEBB MEGÚJULÁS CSOMAGOK
2010. augusztus 15 – szeptember 15.

Program
Kezelések
Eredmények
Ár – Időtartam – Ajándék
Alakformáló kis csomag
3 cellulit masszázs,
1 testtekercselés,
Tisztítókúra program
szép és feszes bőr,
néhány centivel kisebb méret,
jó közérzet,
eredményesebb méregtelenítés
1-1,5 hét
18.500 Ft
Ajándék: 1 db ultrahangos zsírbontás
Alakformáló nagy csomag
3 cellulit masszázs,
2 testtekercselés,
1 fülaku kezelés,
Tisztítókúra program
centikben mérhető csökkenés,
feszes, felfrissült bőr,
súlycsökkenés,
felgyorsult anyagcsere
1,5 hét
25.000 Ft
Ajándék: 1 db scenar nyirokkezelés
Nyiroktisztító csomag
5 cellulit masszázs,
1 testtekercselés,
2 scenar nyiroktisztítás,
Tisztító program
centikben és kilókban mérhető, súlycsökkenés,
ápolt, fényes és feszes bőr,
jó közérzet, életerő

3 hét
34.500 Ft
Ajándék: 1 db alakformáló testtekercselés
Bejelentkezés:
     06 70 343 3 343           
sandor.szilvia75@gmail.com