2012. április 22., vasárnap

3:1-ben Test-Lélek- Szellem egységét segítő NYÁRI TÁBOR

Mit szólnál, ha a zajos várostól távol lenne lehetőséged a Test-Lélek-Szellem egységének megélésére?
Gondoltál már arra, hogy jó lenne elvonulni egy nyugodt helyre, ahol képes vagy ráébredni az utadat gátló problémákra, melyek elengedése révén megélheted a saját egységed? Szeretnéd feloldani azokat a gátakat, rossz befolyásoló tényezőket, melyek eddig megfosztottak a külső-belső egységedtől?
Most lehetőséged van egy nyári elvonulásra, ahol szakemberek segítségével és útmutatásával a kezedbe kaphatsz olyan eszközöket, melyekkel újra Te irányíthatod az életed, az egészséged, s képes leszel megélni a Test-Lélek-Szellem egységét önmagadban. A tábort egy kedves kollégámmal, Csehi Ágnessel tervezzük. Ágnes a kineziológiai alapokon nyugvó One Brain stresszoldó és coach tapasztalatait osztja meg a résztvevőkkel, én pedig a természetgyógyászatban megszerzett ismereteimet és gyakorlati tapasztalásaimat adom át a tábor folyamán.
Mi minden várhat Rád, ha velünk tartasz 4 napra a somogyi dombok adta zöldellő nyugalomban?
·                  Mi a tábor mottója? – „Külső világunk nem más, mint a belsőnk visszatükröződése!”
·        Kiknek ajánljuk? – Azoknak, akik a város zajától messze, gyönyörű vidéki környezetben egyrészről felfrissülni, energiával feltöltődni vágynak, másrészről a pihenés mellett önfelfedező útra indulnának.
·        Miért jó Neked, ha résztvevővé válsz? - Különböző egészségmegelőző és –megőrző technikák elsajátításával, illetve saját élményen alapuló belső utazás megtapasztalásával hozzájárulsz a belső és külső világod Egész-ségének megtartásához, a harmonikus Test-Lélek- Szellem egyensúlyának megtalálásához.
·                   Kik segítenek Téged?         
o       Csehi Ágnes, One Brain stresszoldó és coach
o       Sándor Szilvia, Természetgyógyász: Akupresszőr, Fülakupunktőr, masszázs terapeuta és oktató
·          Miben tudunk segíteni neked? – a Test-Lélek-Szellem hármas mentén haladva közösen oldjuk fel az EGYSÉGedet gátló tényezőket, problémákat:

o   Testi Egészség: ahhoz, hogy a teljességet megéld, szükséged van a testi egységedre is. A testedben áramló energiapályákban akadálytalanul és megfelelő mennyiségben áramló Qi, életerő segíti a teljes EGÉSZséget. Aktív gyakorlatokkal, masszázs technikákkal frissítjük fel a tested. Keleti és egyéb alternatív módszerekkel indítjuk be testedben az öngyógyító folyamatokat.
o       Lelki megtisztulás: a benned tartósan lévő negatív érzések, gondolatok hatással vannak mindennapi reakcióidra, kapcsolataidra és testi állapotodra. Ahhoz, hogy újra és újra átéld a lelki békét, a harmónia és szeretet állapotát, el kell tudni engedned a berögzült, téged már rég nem szolgáló érzelmeket, az ismétlődő mintákat és múltbéli szerepeket.
o       Szellemi jólét: az önkorlátozó hiedelmek és múltbéli szerepek elengedésével újra visszatalálhatsz valódi Önmagadhoz, ahol a valóságon keresztül tiszta gondolatok és magasabb rendű érzések (megbocsátás, szeretet, hála, stb.) vezetnek utadon. Akkor kezdesz el élni ebben a valóságban, ha megérted Sorsodat és tudatába kerülsz életed valódi céljával és feladatával.

·                  Milyen programok várnak? Mik az alkalmazott módszerek?
o       öngyógyító technikák, keleti és egyéb alternatív öngyógyító módszerek
o       masszázs technikák
o       intenzív kiscsoportos önismereti foglalkozások
o       negatív érzelmek elengedésére szolgáló stresszoldó technikák
o       vezetett meditációk
o       művészi tevékenység (rajzolás, festés, kollázs készítés)
o       játékok, kerti parti, szabadidős programok (séták, esti filmvetítés, jakuzzi)
·                  Hol? - Somogy Kertje Üdülőfalu: http://www.somogykertje.hu/hazak.php
·         Mit nyújt Neked ez a helyszín? - Somogy Kertje a Somogyi dombság közepén, a Balatontól és Kaposvártól egyaránt 30 km-re fekszik. Ez a táj nem üdülőkörzet, ezért itt a falvak, az emberek lelke, a táj még érintetlen eredeti és romlatlan. Az üdülőfalu, Bonnya falu belterületén, a faluba beépülve kb. 10 hektáros területen fekszik. Könnyen megközelíthető a falu, de mint zsákfalu elzárt. Ez az elzártság kínálja a teljes  nyugalmat és biztonságot. A végtelenbe tűnő érintetlen, átjárható területek pedig a teljes szabadság különleges élményét nyújtják. Elhelyezés 2 ágyas szobákban van, 1 ágyas lehetőség plusz költségen. Félpanziós étkezési lehetőséget a megadott ár tartalmazza. Tervezett időpont: 2012. augusztus elején – érdeklődéstől függően akár több időpontban is.
·         Meddig tart? - 4 nap/3 éj
·            Mennyibe kerül ez Neked? – Az előzetes tervek alapján megközelítőleg 45.000 Ft (Utazás egyénileg megoldandó)
A Test-Lélek- Szellem egységét segítő nyári tábort szeretnénk úgy alakítani, hogy számodra a legtöbbet adhassa, egy kérdőív segítségével felmérjük a Te igényeidet is, hogy valóban arról szóljon, amiben ténylegesen fejlődnöd kell!
A fenti paraméterek alapján, a mellékelt linken található kérdőív kitöltésével támogathatod a munkánkat. Kérünk, hogy a kérdőívet 2012. május 10-ig töltsd ki részünkre. A kérdőív itt található: http://www.surveymonkey.com/s/DVNGV57
Néhány percet igényel a kitöltése, azonban a munkánkhoz hatalmas segítséget nyújthat.
Kérlek, küldd el olyan ismerősödnek, akik szívesen részt vennének ilyen programon, s hasonlóan hasznosan kívánják tölteni nyári pihenésük egy részét, akik újra hajlandóak felfedezni a bennük rejlő teljes EGYSÉGet.
Köszönöm előre is a befektetett munkád, hiszen már ez is egy lépés ahhoz, hogy tudatosabb életet élhess és a teljesség felé lépj egy nagy lépést.

Egészséget, jókedvet kívánunk szeretettel:

Sándor Szilvi és Csehi Ágnes
Mobil: 06 70 343 3 343
E-mail: sandor.szilvia75@gmail.com




Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre. Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.

2012. április 10., kedd

3:1-ben! Test – Lélek - Szellem gyógyító KLUB

 
Örülök, hogy együtt alakítottuk ki a Meditációs Klub témáit és részleteit a sok kitöltött kérdőívnek köszönhetően. Amennyiben részt vettél ebben a folyamatban, biztos lehetsz abban, hogy találsz megfelelő témákat, gyakorlatokat a klub esték folyamán. A közös igényeket felmérve, eljött a megfelelő pillanat, hogy elinduljon a 3:1 Test és Lélek gyógyító Klub. A relaxáló és felfrissítő esték keretében meditációval, zenével, indiai és keleti gyógyító módszerekkel, mintegy köredzés, végigvesszük, felfrissítjük életünk különböző területeit és új energiával töltjük meg azokat! 
Tarts velünk, légy része a megújulásnak! Az egyes alkalmak felépítését így képzelem:
1.    Ráhangolódás – a lélek behangolása
Közös mantrázás pár percben. A mantra egy olyan szó vagy kifejezés, mely pozitív rezgéseket hordoz magában, s ezt ismételgetve, énekelve beépül sejtszinten, feltöltve Téged és aurádat. Az aktuális napi témához illő mantrát választom ki számodra, ami finoman behangolja lelked, megnyitja csakráid és energiapályáidat is!
Hozd magaddal kedvenc hangszered, legyen az csengő, harang, tibeti tál, dob, bármi, ami kellemesen és vidáman szól és örömöt hoz mindenki számára.
2.    Felfrissülés – Testi karbantartás
Aktív gyakorlatokkal frissítjük fel a tested. Keleti és egyéb alternatív módszerekkel indítjuk be testedben az öngyógyító folyamatokat. Hogy mi minden várhat Rád? Légző gyakorlatok, szimbólumokkal történő gyógyítás, kínai akupunktúrás pontok masszázsa, Do-in önmasszázs, indiai gyógyító olajok, fülmasszázs, stb.
3.    Meditáció – Lelki és Szellemi megerősítés
Vezetett meditáció segítségével oldhatod fel a benned levő feszültséget, fájdalmat vagy lelki problémákat. Minden alkalommal friss témát hozok el Neked, ahhoz, hogy időről-időre megújulj! Témáink lesznek: önelfogadás, fájdalomcsillapítás, csakra harmonizálás, akaraterő, elengedés, fogyás, stb.
3:1-ben formulának köszönhetően tested felfrissül, lelked megnyugszik, szellemed megújul! S természetesen sosem mész haza üres kézzel! Mindig megkapod az aznapi mantrát és a meditációhoz tartozó megerősítéseket, mellyel még a következő napokban is dolgozhatsz önállóan!

Mikor találkozunk először és mi lesz a témánk?
Az első közös alkalom: 2012. május 17. 18.00 kor (2 órás foglalkozás)
Témánk: Megbocsátás és elengedés (erre lesz felfűzve mindhárom rész: a ráhangolódás, a testi gyakorlat és a meditáció is)
Részvételi díj: 2000 Ft
Helyszín: Gizella Stúdió - 1085 Budapest, József körút 53. III.em. 21. 37-es kapucsengő
http://www.gizellastudio.com/kapcsolat-elerhetoseg
 
A létszám korlátozott! A részvétel előzetes bejelentkezés alapján e-mailben történik!
Részvételedet a sandor.szilvia75@gmail.com címre jelezd vissza részemre!
MEGLEPETÉS!
Hamarosan értesülhetsz egy önképző nyári tábor részleteiről is. A tábor által lehetőséged nyílik egy nyugodt elvonulásra, ahol szakemberek vezetésével és útmutatásával olyan eszközöket kapsz a kezedbe, melyekkel újra irányíthatod saját életed, az egészséged, és testi-lelki-szellemi egységed.  A tábort egy kedves kollégámmal, Csehi Ágnessel tervezzük. Ágnes a kineziológiai alapokon nyugvó One Brain stresszoldó és coach tapasztalait osztja meg a résztvevőkkel, én pedig a természetgyógyászatban megszerzett ismereteimet és gyakorlati tapasztalásaimat adom át a tábor folyamán. A Test-Lélek-Szellem egységét segítő nyári tábort is szeretnénk úgy alakítani, hogy számodra a legtöbbet adhassa, ezért a közel jövőben egy kérdőív segítségével felmérjük a Te igényeidet is, hogy valóban arról szóljon, amiben ténylegesen fejlődnöd kell!
Ne felejtsd el, ha szeretnél 2012. május 17-én Te is elindulni az elengedés és a megbocsátás útján, tarts velünk az új klub keretén belül. Ne feledkezz meg a bejelentkezésről sem! Itt már értesülhetsz a tábor témáiról is, valamint személyesen találkozhatsz mindkettőnkkel :-).
Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel:

Sándor Szilvi

Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre. Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.

2012. április 3., kedd

Tavaszi nagytakarítás a lélek oldaláról: megbocsátás


Ezer gyógyító sugarát ontja felénk a tavaszi nap, kényeztetve minket a hideg februári napok után. Hirtelen mindenki felélénkült, futna-szaladna a cirógató széllel, de sokan mégis csak döcögve haladnak. Szeretnéd tudni, hogy miért? Hiszen a benned felgyülemlett lelki és testi mérgek egyaránt a föld fogságában tarthatnak, azaz csak ólmosan mozog a tested, lassan forognak az agyad fogaskerekei, s a lelked is kissé bezártnak érzi magát, bármennyire is ragyog rád a nap.
Számtalan gyógyír létezik a test tavaszi nagytakarítására, de valahogy a lélekről mindig megfeledkezünk. Pedig jó, ha tudod és tudatosítod magadban, hogy együtt kell egyensúlyban tartanod a tested, a lelked és a szellemed! Ha most elhatároztad, hogy megszabadulnál testi-lelki mérgeidtől, tarts velem!
A szervezetedben minden méreganyagnak minősül, amit sejtjeid nem tudtak feldolgozni, befogadni, és felhalmozódva ott állnak tested valamely zugában. A méreganyag felhalmozódás mögött elsősorban a saját tudatod helytelen működése állhat. Minden olyan érzelmi vihar, konfliktus, amit még nem dolgoztál fel, csak szőnyeg alá söpörtél ott munkálkodik benned és lelki méregként megbombázva a tested, felborítva a helyes egyensúlyt megbénítja az öngyógyító mechanizmust, és ennek köszönhetően lelassul az anyagcseréd, a máj méregtelenítő funkciói elromlanak, csökken az életerőd és az immunitásod, s apránként felhalmozódnak a fizikai mérgek is a testedben. 
Személyes tapasztalásom ez a folyamat, hiszen én is ráébredtem arra, hogy nagy mestere vagyok a raktározás minden formájának. Az ember észre sem veszi, hogy mi mindent cipel lelke mélyén, csak azt látja, mikor már nem az az ember néz vissza a tükörből, akit ő ismert, illetve akit újra szeretne látni. Így mikor rájöttem arra, hogy nem tetszik az, aki visszanézett rám, apránként elkezdtem szembe nézni az elrakosgatott lelki mérgeimmel, melyeket szép „kockás bőröndökbe” helyeztem el a testem különböző bugyraiban. Nehéz menet nem mondom, de izgalmas és felszabadító, ahogy apránként megbocsátasz magadnak és környezetednek.
Honnan tudod, hogy Te is cipelsz nem kívánatos régi érzelmeket, irigységet, sértődést, dühöt? Például:
-       sokszor sírdogálsz
-       értelmetlennek tűnő dolgokon rágódsz
-       túl sokat töprengesz és aggódsz
-       úgy érzed haragszol a világra, vagy épp a világ haragszik rád
-       depressziós vagy, esetleg legyengült az idegrendszered
-       telve vagy félelmekkel
-       álmatlansággal vagy nyugtalansággal küzdesz
-       állandóan ugyanabba az élethelyzetbe kerülsz, és mint mókuskerékbe szorult lény küzdesz a mindennapjaiddal.

Ha legalább 3 igaz rád, érdemes elgondolkodnod és lépéséket tenned a lelki mérgeid elengedésére!
Hogyan teheted meg mindezt? A mérgeket nem elég a fizikai testedből kihajtani, mert a lelki problémák és okok nélkül újra és újra visszamérgezed magad. Akármilyen nehéz is, a megbocsátás az igazi gyógyír a lelkednek. De mi is a megbocsátás? Nem egy halkan kimondott szó, de nem is az mikor dacolva az érzéseiddel mégis szóba elegyedsz azzal, aki megbántott. Nem tudod elégetni tűz által a haragod, nincs rá varázs módszer, hogy hirtelen megszűnjön a benned bujkáló fájdalom, sértődöttség. A megbocsátás egy folyamat, mely során képes vagy visszanyerni szívedben a feltétel nélküli szeretet érzését magaddal vagy mással szemben.
-       Első lépésként fontos, hogy megértsd mi az, ami a fájdalmat, a félelmet, a haragot vagy a sértődöttséget okozza benned.
-       Ha felismerted, nevesítsd meg és különítsd el ezt az érzelmet a személytől, aki kiváltotta benned.
-       Ha sikerül különválasztanod, akkor képes vagy az embernek megbocsátani, és újra feltétel nélkül szeretni őt, hiszen nem Ő rá haragszol, hanem a tettére, vagy arra az érzésre, amit kiváltott belőled. Ehhez segítség: próbáld meg felülvizsgálni, hogy az adott konfliktusban mi volt a Te szereped, mi volt a partneré; ki milyen tévhitet, félelmet hordoz magában, amit ebbe a konfliktusba is bevetített; mi volt az a hozzáállás, ami az egészet tévútra terelte.)
-       A megbocsátásod alapja, hogy megértsd a lelki hátterét, a lelki okát a konfliktusnak. Felismerd a téves félelmeket és testi reakciókat.
-       Amint felismered benne a Te szerepedet is, és meglátod az összefüggéseket, képessé válsz megbocsátásra. Mind az okolt személy irányába, mind az esemény mögött álló érzelmeket és okokat, s ezután képes leszel arra is, hogy Te is megbocsátást nyerj, hiszen képes voltál tanulni a helyzetből, és képes voltál feloldani egy konfliktust magadban.
-       A folyamat zárásaként, ha már ismered a konfliktus mögött húzódó negatív érzelmeket, akkor képes vagy azokat pozitívval felülírni, semlegesíteni. Vedd sorba negatív érzéseidet és párosítsd egy kellemes, pozitív érzéssel, amit helyette szerettél volna érezni abban a helyzetben. Gondolatban játszd újra az eseményeket a pozitív érzelmekkel megtöltve.
Ha végig járod ezt az utat, nem marad benned tüske, nem rakódik le lelked egyetlen bugyrában sem, így testedet sem mérgezed tovább. Érdemes szépen végig venni az összes ilyen konfliktust, melyeket mélyen őrzöl magadban. Ideje, hogy helyükre pozitív érzések rakódjanak, melyek támogatják a lelkedet és a testedet is, s elhozzák számodra az egyensúlyt!  Ha sikerült végig venned érzelmi viharaid „szereplőit” segít egy meditáció is a megbocsátás folyamatában, az elengedésben. A meditációt egy korábbi bejegyzésemben megtalálod itt: http://nekedholfaj.blogspot.com/2011/01/kezd-tiszta-szivvel-az-ujevet.html
Újulj meg, érezd meg a feltétel nélküli szeretet összes örömét, és találd meg lelki egyensúlyod, ezzel biztosítva tested méregtelenítését is. Légy egész!


Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel: Sándor Szilvi Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre. Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.