2012. július 24., kedd

Több mint, testőr! – Természetes védelem kókusz- és szezámolajjal)


Szárad és töredezik a hajad? Esetleg leégtél? A bőröd már nem a régi fényében tündököl? Ha Te is érzed a nyár okozta problémákat a bőrödön, vagy a hajadon, akkor ideje megismerkedned két természetes Testőrrel! Bevallom, két személyes kedvencemet szeretném bemutatni neked, akik védelmeznek, feltöltik bőröd, ápolnak és kényeztetnek. A kókuszolaj és a szezámolaj több mint, tested őrei, ők igazi társak a hétköznapokban, a nyári szünetben, a fáradt estéken, szinte bármikor számíthatsz rájuk. Lássuk hát, miben rejlik csodás erejük!
A selymes érintésű kókuszolaj hatalmas kincs lehet számodra sokoldalú felhasználhatósága és a benne levő értékes anyagoknak köszönhetően. Az egyik legértékesebb főzőolajként tartják számon. Több mint, 90%-a olyan telített zsírsav, melynek segítségével a felhevítés hatására sem képződnek benne szabadgyökök. Annak köszönhetően, hogy nem oxidálódik akár évekig is képes elállni avasodás nélkül. Nem képződnek benne olyan zsírsavak, melyek az érelmeszesedést vagy a magas koleszterin szintet okozzák. Igazából növeli a hasznos koleszterin szintjét a szervezetedben és csökkenti a káros koleszterint. Szervezeted számára hasznos savakat tartalmaz (laurán, lipid, kapril, stb.), így az immunrendszeredet is karbantarthatod a kókuszolajjal, továbbá gomba-, vírus- és baktériumölő hatását is ezen savak okozzák. A lauránsav ezenkívül csak az anyatejben lelhető fel. Általa erősödik az immunrendszered, és ápolhatja az összes gyomor- és bélbetegségedet is. Egy fertőzött bőrfelületet nyugodtan kenj be egy kis kókuszolajjal, ezzel elzárod a további fertőzésektől és szennyeződésektől, valamint gyorsítja a bőr regenerálódását is. Ha ezzel készíted az ételeidet, azonnal felhasználható energiához jutsz, valamint az ételeid ízét igazán kiemeli, így tuti sikered lesz a vacsoravendégeid körében. Jó hír, hogy a zsírpárnákat egyáltalán nem növeli, sőt! – anyagcsere gyorsító hatását kihasználhatod a fogyókúrák idején is.
A belsőleg felhasználható értékein túl ne feledkezz meg a külső szépségedről sem. A kókuszolaj értékes anyagainak köszönhetően a töredező és fénytelen hajadat megújítja. Sejtmegújító képessége által újra fénylő és egészséges lesz hajkoronád, csak egy negyedórás pakolást kell hetente alkalmaznod. Épp aktuális, hiszen a napsugárzás, a strandok klóros vize, mind szárítja a hajad és szükséged van a tápláló olajokra.
Magas antioxidáns hatása és vitaminjai által természetes bőrápolód lehet a nyári napokon. A kókuszolajnak hűsítő hatása van, így a leégett bőr meghálálja, ha ezzel kened be vékonyan. Feltölti a petyhüdt részeket, energetizálja és erősíti a kötőszöveteket. Csökkenti a bőrben a szabadgyököket, így a ráncképződést megakadályozza. Fertőtleníti pattanásaidat és enyhíti a gyulladás okozta bőrpirosodást is. Ha valaki szeretné kényeztetni partnerét masszázshoz is használhatja, nincs más dolgod mint pár csepp illóolajjal összekeverve felkened a fájó testrészekre és kényeztető simító fogásokkal átmasszírozod a kezelendő felületet. Lágy selymességének köszönhetően az egyik legjobb természetes masszázsolaj.
Ennyi pozitív hatás talán Téged is meggyőz arról, hogy ideje lecserélned a régi olajaidat a konyhapulton. Bánj a kókuszolajjal a megszokott módon, hiszen ugyanúgy használhatod főzéshez, mint bármilyen más olajat. S most már tudod, hogy értékes testőröd lehet a szépségápolás minden területén! Próbáld ki és élvezd csodáit!
S most ismerkedj meg a második testőrrel is! Hasonlóan nagy erejű és szintén sokoldalú a másik nagy kedvencem is, ami nem más, mint a szezámolaj. A szezámmag a halhatatlanság szimbóluma, mely sokat sejtet olaja értékeiről is. Az ayurvéda gyógyászat ősidők óta élvezi a szezámolaj nyújtotta csodákat. Jusson csak eszedbe az indiai nők fénylő és ragyogó bőre. Szinte minden ayurvéda olaj alapja az aranyló szezámolaj. Kiemelkedő a méregtelenítő hatása és a gyors felszívódása. Ha ezzel masszírozod bőrödet, észreveheted, hogy könnyen felszívódik, bejut a bőr mélyebb rétegeibe, ott magához vonja a szabadgyököket, lerakódásokat, és kitolja újra a bőrfelszínre, melyet lemosással eltávolíthatsz. A kötőszöveted rugalmassá válik, csökkenhet általa a celullit, a narancsbőr.
Mielőtt napozni indulnál kend be vékonyan egész testedet szezámolajjal, hiszen magas UV védelmet biztosít, és rugalmasan tartja bőrödet a szárító napsugarak és a strandolás ellenére. Hajadat és fejbőrödet se hagyd ki! Védeni fog a korpásodás ellen, nem engedi a strandvizekben levő baktériumok bejutását, hajvégeid csillogóvá és könnyeddé válnak.
Amennyiben ekcémával vagy sömörrel küzdesz, mindenképp kezeld a viszkető és égő bőrfelületet minden nap. Csak finoman kend át a fájó részeket, s pár hét alatt megszűnik a viszketés, a kipirosodás, s kellő kitartás mellett fel is szívódhatnak ezek a bőrproblémák.
Alapvetően a száraz bőrt harmonizálja, a ráncokat feltölti, a petyhüdt arcrészeket tonziálja, valamint vírus- és baktériumölő hatásának köszönhetően leszárítja a pattanásokat, sőt segít elkerülni azok kialakulását is.
Az ayurvéda gyógyászat az ízületi panaszoknál is mindig a szezámolajat hívja segítségül. Ha vannak térdpanaszaid, vagy bármilyen ízületi gondod, akkor minden nap kend be ezzel az olajjal, általa rugalmassá válnak ízületeid, a fájdalom csillapodik és az ízületek belső kenéséhez is hozzájárul.
És miért jó, ha belsőleg is fogyasztod a szezámolajat? Számtalan értékes vitamin és ásványi anyag található benne, így például: magnézium, mangán, réz, foszfor, vas, kalcium, B1, cink, E-vitamin. Egy kávéskanál szezámolaj több kalciumot tartalmaz, mint egy pohár tej, ezért csontritkulás esetén napi 1 kanállal kötelező lenne!
Erős méregtelenítő hatása miatt a máj és epepanaszoknál gyógyír lehet számodra. Epekövek kihajtásához is használják az ayurvéda gyógyászaton belül. Diéták idején válaszd bátran, hiszen a szükséges vitamin és ásványi anyagokat könnyen pótolhatod vele, valamint beindítja a méregtelenítést a szervezetedben, és melegítő hatásának köszönhetően az anyagcseréd is gyorsul. Csökkenti a magas vérnyomást, erősíti az ereket és rugalmassá varázsolja őket. A benne levő lecitinnek köszönhetően serkentőleg hat a gondolkodásodra. A szezámolaj fiatalító és energetizáló, valamint szexuális vágyaidat is emelheti.
Szintén nagyon kellemes érintést biztosít, könnyedén lehet vele masszírozni, így a családodat, párodat mindig kényeztetheted szezámolajos masszázzsal, ehhez is elég pár csepp illóolaj cseppentése az adott problémának megfelelően kiválasztva. Ha álmatlanul forgolódsz, vagy épp gyermekedet nehéz álomba ringatni, egyszerűen csak kend be a talpakat és a tenyereket, és élvezzétek a nyugalmat melyet a szezámolaj hoz el számodra.
Láthatod, hogy ismét nem kell különleges étrend kiegészítőkhöz és drága krémekhez nyúlnod a mindennapos regenerációhoz, hiszen a két bemutatott testőr, mindig védelmez és erősít, jókedvre derít, vagy épp megnyugtat. Élvezd az ezernyi csodát, melyet a szezámolaj és a kókuszolaj nyújthat számodra.

Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel: Sándor Szilvi Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre. Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.

2012. július 5., csütörtök

3:1-ben! Test és Lélek gyógyító KLUB


3:1-ben! Test és Lélek gyógyító KLUB
3. alkalom – 2012. augusztus 16. Csütörtök
A legutóbbi alkalommal a hallgatók megérthették, hogy önbecsülésükért ő maguk tehetnek a legtöbbet, azáltal, ha felismerik a saját felelősségüket abban, hogy a külső környezeti behatásokra ők hogyan reagálnak. Az, hogy mivé válnak egy adott szituáció után csakis a saját döntésük. Azaz a Te felelősséged, a szabad akarat jogán, hogy bizonyos tettek után például félénkké, agresszívvá, befogadóvá vagy épp bezárttá válsz. A Te felelősséged, hogy ezeken változtass, hiszen Te alakítottad ki magadban. Nem lehet másokat hibáztatni azért, amivé váltál, hiszen ők csak a saját lehetőségeiknek megfelelően cselekedtek. Te döntöd el, hogy mivé válsz! A résztvevők megtették önelfogadásuk legfontosabb lépését, felismerték saját felelősségük fontosságát. Segítő eszközöket kaptak ahhoz, hogy a régi történéseket és a már nem kedvelt tulajdonságaikat felülírják, valamint bizonyos keleti mozgástechnikák is segítették őket a nyitásban és önelfogadásban.  
Légy részese Te is ennek az eseménynek, minden hónap 3. csütörtökjén, ahol az öngyógyítás különböző lehetőségeivel megismerkedhetsz, ahol önfeledten mozoghatsz és énekelhetsz, s ahol mindig tehetsz egy lépést annak érdekében, hogy tudatosabban élhesd az életed!
A relaxáló és felfrissítő esték keretében meditációval, zenével, indiai és keleti gyógyító módszerekkel, mintegy köredzés, végigvesszük, felfrissítjük életünk különböző területeit és új energiával töltjük meg azokat! Tarts velünk, légy része a megújulásnak! Ha még nem értesültél a Gyógyító klub menetéről itt elolvashatod: http://nekedholfaj.blogspot.com/2012/04/31-ben-test-lelek-szellem-gyogyito-klub.html
Mikor találkozunk legközelebb és mi lesz a témánk?
2012. augusztus 16. 18.00 kor (2 órás foglalkozás) gyülekező 17.30-tól
Témánk: Légy újra egyensúlyban! – a csakráid harmonizálása
(A testedben levő energiaközpontok/csakrák állapota meghatározza tested-lelked- és szellemed működését is. Természetesen a benned zajló gondolatok visszahatással vannak csakráid energiaszintjére. Ez egy összefüggő és együttműködő rendszer benned, melynek tisztaságáért és megfelelő működéséért Te felelsz! Légy saját csakráid karmestere és tanuld meg behangolni őket, hogy teljesebb életet élhess!)

Részvételi díj: 2000 Ft
Helyszín: Gizella Stúdió – Budapest, József krt. 53. 3. emelet. 37-es kapucsengő
A létszám korlátozott! A részvétel előzetes bejelentkezés alapján, e-mailben vagy a facebook-on történik!
Részvételedet a sandor.szilvia75@gmail.com címre jelezd vissza részemre!

Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel:

Sándor Szilvi
Mobil: 06 70 343 3 343
E-mail: sandor.szilvia75@gmail.com

Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre. Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.