2010. január 28., csütörtök

Kezeket a fülekre! – azaz gyorssegély fáradtság, ízületi merevség vagy akár koncentrációhiány esetén



Egy nagyon kedves páciensem sokat panaszkodott mostanában arra, hogy nem tud odafigyelni a munkájára, és már nem olyan hatékony a munkavégzése, mint amit korábban megszokott. Percekig csak ül a monitor előtt, idegesíti az a munkafázis, amit előtte kedvelt, s számtalanszor elterelődik a figyelme, amit csak erőfeszítéssel tud újra a munkára irányítani.



Biztos Te is érezted már hasonlóan magad, amint a szemed már nem az Excel táblákra, és bonyolult szerződés szövegekre koncentrált, hanem elrévedve, a monitoron túl, Te magad már messze galaxisokban jártál, vagy épp csak gondolatban az otthoni teendőket végezted, esetleg a kedvenc tengerpartodon sétáltál. Ha ismerős neked is ez a „kórisme”, akkor itt az ideje, hogy kicsit összeszedd a gondolataid, erősítsd a koncentráció képességed, s növeljük a hatékonyságod az életed bármely területén.

A koncentráció hiánya, a lelassulás, a zavartság sajnos sok esetben a fáradtságból, a kimerültségből és energiahiányból adódik. Azonban nem mindig van arra lehetőségünk, hogy elmenjünk pár napra kikapcsolódni, feltöltődni. Sokszor a megfeszített napi menetben, S.O.S segély kell, ahhoz, hogy újra képesek legyünk hatékonyan végezni a napi rutint. Ezért olyan módszert kell választani, ami gyors, bárhol-bármikor kéznél van, és akár egy tárgyalás előtt, vagy a villamoson ülve is elvégezheted azt.

A páciensemnek, s Neked is azt javaslom, hogy KEZEKET A FÜLEKRE, s kezdődjön egy frissítő fülmasszázs, mely az ősi kínai gyógymódok egyik hatékony és csodás gyöngyszeme! Néhány gyakorlat, amit Te is kipróbálhatsz:



„A majom felszedi a gyümölcsöt” gyakorlat


Mindkét füleden ragadd meg a fülcsúcsot, az ellenoldali porcos dudort és a fülcimpádat és masszírozd a leírás és a kép alapján:

  • mindkét kéz hüvelyk- és mutatóujjával masszírozd a fülcsúcs területét úgy, hogy húzd a fülcsúcsot felváltva lentről felfelé és oldalirányba. Ezt belégzéssel együtt csináld.
  • Utána a fülcimpát, annak elülső-felső részén lévő ellenoldali porcos dudort masszírozd hüvelyk- és mutatóujjal. Ezt is kilégzéssel kombináld. Szintén le és felfelé, utána oldalirányba is.

Minden lépését ismételd meg nyolcszor-nyolcszor és közben koncentrálj a köldök alatti energiaközpontodra. Ez a kis fülmasszázs segít neked a koncentrációban, az emlékezeted frissíti, s emellett nyugtató, vérnyomáscsökkentő, valamint lázcsillapító hatással is bír.


„A darazsak betérnek az odújukba” gyakorlat


Ennél a gyakorlatnál a külső hallójárat masszírozására kerül sor, úgy, hogy mindkét kisujjat kinyújtva tedd a külső hallójáratba, a többi ujjad zárd ökölbe, s nézzen hátrafelé, tenyérrel befelé. Belégzéssel kombinálva masszírozd a külső hallójáratot hátulról előre, majd kilégzéssel a másik irányba. Ezt is nyolcszor végezd el, mindkét irányba. Észre fogod venni, hogy beindul az energiaáramlás először a füledben és a fejedben, majd ez szépen szétárad a testedben, és teljesen frissnek, üdének érzed újra magad. Emellett ez a gyakorlat javítja a szaglást, tisztítja az orrüregeket, enyhíti a torokgyulladást.



„A hegymászó ember, aki hosszú életű” gyakorlat

S végül, de nem utolsó sorban említsünk meg egy olyan masszázst, ami felfrissíti az ízületeket, a csontokat, amely nagyon hasznos a napi 8-10 órás ülőmunka esetén. Ez naponta többször is a segítségedre lehet! A fülkagyló belszegélyét keresd meg a kép alapján, mely a füled legkiemelkedőbb és legkeményebb része. Masszírozás módja: a hüvelykujjal hátul megtámasztva a fület, a kissé behajlított mutatóujjal a fülkagyló belszegélyét (azaz a kemény kidudorodó részt) masszírozd alulról felfelé. Aztán fentről lefelé, a dudor és a fülszegély közötti sajkaárkot masszírozd a nyilak alapján. Mindkét esetben, egy-egy ütemben egyszer be-, egyszer kilégzéssel masszírozd az adott területet. Koncentrálj a törzsre és a felső végtagokra, illetve a betegség helyére. Ezzel erősíted az izmaid, a csontokat, valamint aktiválod az ízületeket és a gerincagyat.

Ezek a gyakorlatok, hamar képességé és életed hasznos részévé válnak, csak egy kis gyakorlás szükséges hozzá. Ne felejtsd kezeid és füleid mindig veled vannak, s számtalan esetben segíthet egy frissítő fülmasszázs! A segítségével a tested visszanyeri egészséges egyensúlyát. A megfelelő pontok ingerlésével beindul a szervezeted öngyógyító képessége. Következő bejegyzésemből megismerheted, hogy milyen betegségek és problémák esetén tudok segíteni Neked a fülakupresszúrával, valamint a  fülakupunktúrával.




Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel:
Sándor Szilvi


Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre.


Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése