2010. február 28., vasárnap

Fülakupresszúra - Fülakupunktúra - gyors és hatékony gyógyítás mellékhatások nélkül!

A Kezeket a fülekre! című bejegyzésemből megtanulhattad, hogy egy kis fülmasszázzsal felfrissítheted az egész tested, javíthatsz a koncentráció képességeden, vagy akár ízületeidet is rendbe teheted általa. Most azt szeretném bemutatni Neked, hogy miért ilyen hatékonyan a fülön keresztül történő gyógyítás, s miben segíthet Neked a fülakupunktúra, illetve a fülakupresszúra.


A fülakupunktúra nem csupán a kínai orvoslásnak, hanem egyre inkább a nyugati orvoslásnak is kiemelt, megbecsült területe. Tulajdonképpen a fülön található akupunktúrás pontok tűvel történő kezelését nevezik fülakupunktúrának, más mechanikai módszerrel történő ingerlését pedig, fülakupresszúrának. Fülünk felületén, ugyanúgy, mint kezünkön, talpunkon, szájüregünkben, testünknek egy kisméretű vetülete (másolata) található. Valamennyi szervünknek van egy-egy kivetülési pontja a fülkagylón, amelynek ingerlésével az adott szervre gyógyító hatást fejthetünk ki.
Mint az anyaméhben a születéshez fejjel lefelé elhelyezkedő magzat, úgy rajzolódik ki az emberi szervezet képe a fülkagylónkon. Ezen a kis felületen valamivel több, mint 200 akupunktúrás pont található. Két rendkívül nyomós ok van, ami miatt a fülakupunktúrával hihetetlenül hatékonyan és gyorsan látványos eredményeket tudunk elérni: ez a szervünk helyezkedik el legközelebb az agyhoz, tehát az információnak csak egy rövid és akadálymentes utat kell megtennie a központig. Másik ok, hogy a fülben rendkívül sok idegpálya fut, tehát a kezelés során kapott információkat rendkívül érzékeny receptorok fogadják és adják tovább.
Milyen eredményeket érhetünk el a fülben levő pontok ingerlésével? (a teljesség igénye nélkül)
-      A fáradt, legyengült szervezetet energiával tölthetjük fel. Ezzel segítünk a szervezetnek gyorsabban gyógyulni például egy műtét utáni lábadozás esetén.
-      A fogyókúrázók számára egy egészséges, gyors, és mellékhatás nélküli terápia keretében csökkentjük az étvágyat, megszűntethetjük az éhségérzet, segítjük a méregtelenítést, és felgyorsítjuk az anyagcserét.
-      Szenvedélybetegségek - drog, gyógyszer, dohány, alkohol, édesség, étel, egyéb függőségek - esetében csökkentjük az elvonási tüneteket, felgyorsítjuk a méregtelenítést, egy általános nyugodt állapot elérésével könnyebbé tesszük a függőség megszűnését.
-      Emésztőrendszeri rendellenességek esetén - gyomorgörcs, felfújódás, idegi eredetű gyomor és bél panaszok, székrekedés, hányinger, hányás – enyhíthetjük a kellemetlen tüneteket.
-      Légzőszervi betegségek - allergia, asztma, légcsőhurut, tüdőgyulladás, köhögés, tüdőtágulás, mellhártyagyulladás - esetén rendkívül hatékony módon tudjuk megszűntetni a tüneteket.
-      Mozgásszervi zavarok esetén fájdalmat csillapíthatunk hatékonyan és gyorsan. Alkalmazhatjuk ficamok, nyakmerevség, nyaki-, háti-, ágyéki csigolyák rendellenességei esetén is.
-      Idegrendszeri betegségek esetén a páciens hosszú távú és kemikáliák nélküli megnyugtatásában érhetünk el kedvező eredményt, ezért a depressziós tünetek kezelésénél is rendkívül hatékonyan alkalmazható.
Fenti rövid felsorolásban csak a legjellemzőbb, leggyakrabban előforduló példákat gyűjtöttem össze a fül akupresszúrával (nyomkodással) vagy akupunktúrával (szúrással) történő gyógyításra. Ezek a gyógyászati módszerek számos panasz esetén hívhatók segítségül, alkalmazhatók kemikáliák beszedése nélkül, tehát egyben a kemikáliák által okozott mellékhatásoktól sem kell tartanunk. Alkalmazásuk eredménye nem más, mint az egészség, a harmónia, a jó közérzet helyreállítása.
Ha már próbáltad valamilyen egészségügyi problémád megoldására az akupresszúrát vagy akupunktúrát, akkor már tudod miről beszélek és érdekelni fog a következő lehetőség. Ha még nem alkalmaztad, de felkeltette az érdeklődésedet és szeretnéd kipróbálni, akkor van itt egy jó lehetőség számodra:
Rendelőmben kiscsoportos, meditációval egybekötött akupunktúrás kezelést tartok minden csütörtök délután. Ha részt veszel egy ilyen foglalkozáson, az lehetőséget ad számodra, hogy megtapasztald a tűkkel történő kezelés jótékony hatását, melyet vezetett meditációval erősítünk. Az egyes foglalkozásokon különböző témakörökben meditálunk. A témák között szerepel a testi-lelki harmónia helyreállítása, a szeretet megtapasztalása és kiárasztása, az öngyógyító képesség bekapcsolása, a csakrák harmonizálása. Már egy alkalom után is érezni fogod a kezelés jótékony hatását, de a rendszeres ismétlés és a meditáció a számodra fontos témákban hosszútávon is segítségedre lesz a hétköznapjaid egészségesebb és boldogabb megélésében.
Szeretettel várlak, jelentkezéssel kapcsolatos minden részletet itt találsz: CSOPAKUMED időpontok, témák, árak 
Amennyiben úgy érzed, hogy szeretnéd feltölteni a tested energiával, vagy esetleg konkrét panaszod van, amelyben az akupunktúrával segíthetek, várom bejelentkezésed akár a csoportos akupunktúrára, akár egy önálló állapotfelmérésre és kezelésre. Kérdéseidre bármikor válaszolok a témával kapcsolatban, e-mailben és telefonon egyaránt.
Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel:

Sándor Szilvi

Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre.

Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése