2010. április 23., péntek

Számolj le a gyötrő allergiával!


Ha téged nem érint személyesen a téma, akkor bizony szerencsésnek mondhatod magad, hiszen ma minden negyedik ember küzd az allergia nehézségeivel Magyarországon. Terjedési sebességét tekintve is rekordernek számít: semmilyen más betegség nem terjed ilyen rohamosan, mint az allergia – a különféle allergia típusok közül külön figyelmet kíván a parlagfűre történő érzékenység.

De mi egyáltalán az allergia? Ez egy túlérzékenységi állapot, egy reakció amelyet a szervezeted egy számára idegennek minősített anyaggal szemben tanúsít. Érhetőbben fogalmazva, immunrendszered téved: egy valójában ártalmatlan anyagot ellenségnek vél azonosítani, ezért lépéseket tesz annak kiiktatására.  Ez a küzdelem hatalmas energiát vesz el a szervezettől, amely így egyre nehezebben tud már ellenállni az adott anyaggal, és további anyagokkal szemben.  
Hogy ezt mi okozza? Immunrendszerünket folyamatosan bombázzuk kemikáliákkal, méreganyagokkal, stresszel – félrevezetjük őt, ezért egy idő után már nem tudja, mire mit reagáljon. Nehézséget okoz felismernie, hogy ki a barát, ki közömbös és ki az ellenség, akitől meg kell védenie a szervezetet. Ezért az allergiás tünetek fellépése esetén (is) elsődleges cél, hogy az immunrendszered erősítsd meg, s tedd azt minél ellenállóbbá, ne pedig az allergia tüneteit nyomd el valamilyen újabb kémiai szer bevételével.
Az évek óta tartó küzdelemben egyre több tapasztalat igazolja azt, hogy ha idejében gondoskodunk a szervezet feltöltéséről, az immunrendszer megerősítéséről, akkor az allergia tünetei enyhébbek lesznek vagy akár el is kerülhetnek. Például ahhoz, hogy az augusztusi parlagfű szezon már ne hozzon gyötrő rohamokat, tüneteket, el kell kezdened tavasszal az immunerősítést, védekezést.  
Az allergia legismertebb és leggyakoribb formája a szénanátha, melynek tünetei lehetnek:
  • rohamokban jelentkező orrfolyás, orrdugulás,
  • orr- és szemviszketés,
  • kaparó, égő, viszkető érzés a torokban,
  • állandósult, idegesítő tüsszögés,
  • fáradékonyság,
  • levertség,
  • stresszhelyzetekkel szembeni érzékenység,
  • figyelemhiány.
Ha esetedben már előfordult bármelyik tünet, esetleg többet is megtapasztaltál korábbi években, akkor ne halogasd, kezdd el Te is a szervezeted feltöltését és az immunrendszered megerősítését, hogy szép lehessen a nyarad.  Szeretnéd tudni milyen otthoni és külső eszközök segíthetnek ebben? Íme, néhány tipp:

Akupresszúra – melynek során az egyensúlyra törekvő erőket használjuk fel a szervezet gyógyítására. Az energetikai vezetékekkel, és a rajtuk lévő akupresszúrás pontokkal dolgozunk, a testi-lelki-szellemi harmóniát állítjuk helyre a szervezetedben, ezzel erősítjük az immunrendszeredet. A kezelés során az akupunktúrás pontokat pontmasszázzsal, köpölyözéssel stimuláljuk, esetenként hő, fény vagy egyéb energia segítségével aktiváljuk őket. A kezeléseket szakember végzi, de az immunerősítéshez Te magad is hozzájárulhatsz, az akupunktúrás pontok rendszeres nyomkodásával. Egy korábbi bejegyzésemben ennek mikéntjéről is olvashatsz: http://nekedholfaj.blogspot.com/2009/11/mennyi-penz-kell-tokeletes-harmonia.html.

Tisztító kúra – Az immunrendszer kb.70%-a a vastagbélben található. Az allergia egyik fő oka az elsalakosodott vastagbél, melyet ki kell tisztítani ahhoz, hogy ne gyengítse tovább a szervezetedet. Ha például sűrűn fáj a fejed, vagy hamar megbetegszel, akkor gondolj arra, hogy időt kell fordítanod a vastagbél tisztítására. Ebben sokat segíthet egy lúgosító kúra, egy béltisztítással (beöntéssel) egybekötött komolyabb tisztító kúra, természetesen támogat, ha sok zöld növényt és rostos ételt fogyasztasz, valamint a salaktalanító, tisztító gyógyteák is előnyödre vállnak (Calli, Mályva tea, Szűztea, Csalán tea, Mate tea). A fahéj és a gyömbér erős vírus-, és gombaölő hatással bír.

Scenar – ez egy tenyérnyi méretű készülék, amelyet orosz űrkutatók fejlesztettek ki, és amelyet sikerrel alkalmaznak a gyógyításban. A Scenar kezelés az idegpályák segítségével történik. A test minden területét idegpályák kötik össze az aggyal, az egészséges szervezetben ezeken keresztül folyamatos információáramlás történik. Amennyiben valamelyik pályán elakadás, torlódás történik, ennek következtében a szervezet megbetegszik, illetve gyengíti az immunrendszert. A Scenar kezelés során ezeket az elakadásokat megszüntetjük, az idegpályákat szabaddá tesszük így a szervezet működése egyensúlyba kerülhet, s az immunrendszered ismét a legfontosabb feladatokra tud koncentrálni. Az allergiás tünetek megjelenése előtt érdemes újrahangolni a szervezeted, mert ebben az esetben már nem lesz kiváltó ok, nem lesz leterhelve a szervezeted, tehát az immunrendszered felismeri és helyesen azonosítja a valódi ellenségeket. Amennyiben a Scenar kezelést az allergia aktív szakaszában kezdjük el, első körben „csak” tünetmentességet érhetünk el néhány kezelés után, ami persze szintén aranyat ér, ennek ellenére, hosszú távon ajánlott a teljes gyógyulásra koncentrálni, tehát a tünetek megjelenése előtt elkezdeni a Scenar kezeléseket.
Megfelelő táplálkozás, folyadék bevitel – Kerüld az allergiakeltő ételek fogyasztását (cukor, édesség, élesztős ételek, üdítők). Vidd be a megfelelő kalcium, magnézium mennyiséget, jutass be ásványi anyagokat, vitaminokat, enzimeket, antioxidánsokat. Figyelj arra, hogy a mai gyümölcsök, már nem teljes tisztaságúak, ezért mindenképp pótolni kell más forrásból is (Energy Ásványi kolloid, Bio-multivitamin, Alga készítmények, Bio enzimek). S ne feledkezz meg a tisztított vizek fogyasztásáról, napi 2,5 – 3 liter folyadékra van szüksége a testednek, ahhoz, hogy megfelelően működjön minden szerved, a vérképzésed, az agyműködésed, az anyagcseréd, stb.
Immunerősítő anyagok – Erősítheted magad gyömbérrel, fokhagymával, és ginsenges készítményekkel. Ajánlom az Energy egyedülálló Drags Immun (sárkányvér) készítményét is, mely támogatja a szervezet regenerálódását és védekezőképességét, növeli az immunitást. Jótékonyan hat a különböző légzési, influenzás, lázzal járó megbetegedések esetében is. A kasvirág (Echinacea) véd a baktériumok, vírusok, gombák és egyéb kórokozók ellen. Kiemelném a kínai gyógyászatot képviselő Sunrider csoport által forgalmazott Alpha 20 kapszulát, amely szervezetünk védekezési rendszerét, illetve a máj bizonyos funkcióit táplálja és erősíti. Immunrendszerünk rendkívül összetett, s sokféleképpen működik, de feltétlenül meg kell említeni a támadó sejteket (ezek a "T"-sejtek, amelyekről az utóbbi években az immunrendszert gyöngítő különböző betegségek kapcsán sokat hallhattunk). Ezek a sejtek, nagyon leegyszerűsítve, fontos szerepet játszanak a szervezetet megtámadó organizmusok leküzdésében, fertőzések és allergiák kivédésében. Tudvalevő, hogy az ALPHA 20C serkenti a "T"-sejtek termelését, s így erősíti a szervezet természetes betegség-, allergia- és sejtburjánzás-ellenes harcát. Az ALPHA 20C különösen hatékonynak bizonyul, amikor a CONCO-val együtt fogyasztják. Ez kombináció sok esetben segít a szervezetnek súlyos allergiás állapotok leküzdésében, a felhámréteget, a tápcsatorna nyálkahártyáját, a torkot, orrüreget, s nőknél a vaginát gyakran támadó gombás (albicans) fertőzések leküzdésében, illetve légzési problémák enyhítésében. Betegségek, fertőzések, megfázások esetén általában lerövidül a gyógyulási idő.
Ne feledd, ha időben lépsz, esélyed van arra, hogy idén már a kínzó allergiás tünetek nélkül élvezd a nyár szépségeit! Válaszd ki a számodra szimpatikus gyógymódot, és tedd meg a szükséges lépéseket! Az immunerősítés kellemes mellékhatása, hogy ellenállóbb leszel a kórokozókkal szemben is, felerősödik stressz tűrő képességed, türelmesebb leszel a nehezebb helyzetekben, és elfogadóbb magaddal és másokkal szemben. Szép haszonnal térül meg tehát a befektetett munka és kitartás!
Következő bejegyzésemben a hagyományos kínai orvoslásban alkalmazott immunerősítő eszközöket és módszereket mutatom be, amelyek az allergia megelőzésében lehetnek hathatós segítségedre. Ebben kitérek majd arra is, hogy rendelőmben én magam milyen kezeléseket végzek az allergia megelőzésére illetve kezelésére.

Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel: Sándor Szilvi 
Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek, iratkozz fel hírlevélre. Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése