2010. március 16., kedd

Te mit ajándékoznál Húsvétkor?

Tudtad, hogy a húsvéti tojás azon túl, hogy az élet és a termékenység szimbóluma, miért vált a Húsvét legfontosabb ajándékává, jelképévé? A Biblia szerint „Krisztus úgy törte fel feltámadáskor a sziklasírt, miként a kifejlődött madár az őt fogva tartó tojás héját”. A tojás piros színe Jézus kiömlött vérét jelképezi, valamint a piros színnek mágikus, védelmező erőt tulajdonítottak.  A keresztény hívők a feltámadást jelképező tojást ajándékoztak egymásnak, hogy termékeny évük legyen.

 A húsvéti ünnep egy másik tavaszköszöntő, termékenységet szimbolizáló szokása a locsolkodás. Eredetileg hideg vízzel történt, hogy a lányok megszépüljenek, s termékenyek legyenek.  Sajnos mára a tiszta víz helyenként pacsulira, vagy „krasznaja moszkvá”- t meghazudtoló bűzzel bíró kölnire cserélődött. A locsolkodók a piros tojás helyett csoki tojást, vagy pénzt kérnek/követelnek. S ahogy feledésbe merülnek az igazi régi szokások, illetve azok eredetének ismerete, úgy így egyre inkább utálatossá vált a húsvét a fiatalok számára.

Szeretnéd visszahozni a tiszta, szép hagyományokat? Mesélj ezek jelentőségéről barátaidnak, gyermekeidnek. Készülj szeretettel és békével erre az ünnepre, öltöztesd díszbe az otthonod, s gondolj az igazi értékekre. Készítsd el Te is a piros, termékenységet szimbolizáló tojásokat, lepd meg velük a barátaidat, szeretteidet, hogy nekik is teljes értékű, szép tavaszuk legyen.

Húsvét, mint az újjászületés, és a megújulás ünnepe, lehetőséget nyújt arra is, hogy „egészséget – megújulást” ajándékozz Te is. És hogy mivel lepheted meg párod, családod a festett tojásokon felül? Íme, néhány tipp:

Férjeknek, pasiknak a kölni-mentes harmatvizes locsolásért járó ajándék:

Ajándék kényeztető utalvány
1 alkalom 60 perces masszázs
Választható kényeztetés: kínai akupresszúrás masszázs, frissítő izomlazító masszázs
Ár: 5500 Ft

Feleségeknek, hölgyeknek a finom ételekért, és az ünnepi hangulatért járó ajándék:

Ajándék kényeztető utalvány
1 alkalom 60 perces masszázs
Ár: 6500 Ft

Idősebbeknek, szülőknek az unokák kényeztetéséért, és a finom süteményekért járó ajándék:

Ajándék kényeztető utalvány
1 alkalom 60 perces masszázs
Választható kényeztetés: energetizáló-frissítő masszázs, kínai akupresszúrás száraz masszázs.
Ár: 5500 Ft

Ha úgy döntesz, hogy egészséget-megújulást ajándékoznál, kérlek, keress fel telefonon (06 70 343 3 343), skype-on (szilvia_s) vagy E-mailben.
Az első 10 megrendelő 10 % kedvezményt kap az utalvány árából.

Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel:
Sándor Szilvi

Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre.

Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése