2009. november 16., hétfő

Mennyi pénz kell a tökéletes harmónia eléréséhez?

Így az év vége felé egyre többen érzik magukat fásultnak, idegesnek. A napi rohanás, az évzárási feladatok, a stressz mind elvesz az energiáikból, s a reggeli ébredés egyre nehezebbé válik. A hideg felerősíti az ízületi fájdalmakat, a borongós-esős napok pedig lehangoltságot hoznak.
Mit tegyél, hogy ez nálad végre megváltozzon? Most hagyd a pénztárcád a táskád mélyén, ez nem kerül pénzbe! Csak arra kérlek, hogy vezess be néhány gyakorlatot a napi rutinfeladatok közé! A hagyományos kínai gyógyászat egy igazán egyszerű receptet állított erre össze. Nem kell mást tenned, mint napi 2x15 percet magadra és az egészségedre fordítani! Ez az öngyógyító módszer bárhol és bármikor elvégezhető, a mellékhatása csupán annyi, hogy egyre jobban érzed majd magad, kipihenten ébredsz, s energikusabban végzed napi teendőidet!

Egy kínai professzor, dr. Zhu Zong Xiang állította össze a „3-1-2” meridián tornát, mely támogatja a hosszú egészséges életet.

Mit is jelent a „3-1-2”?
3 – 3 db akupunktúrás pont masszírozása napi kétszer 5 -5 percig
1 – 1 db speciális jógalégzés elvégzése naponta kétszer 5-5 percen át
2 – mindkét lábat megmozgató gyakorlat végzése naponta egyszer 5 percen keresztül
Nézzük, mit is jelent ez?
A 3 akupunktúrás pont masszírozása által az egész testre lehet hatni, s könnyen megtalálhatóak a rajzok alapján.

Az első pont a „találkozás völgye” – HEHU -a Vastagbél energiavezeték legfontosabb pontja. Aszpirin pontnak is nevezik nagyszerű fájdalomcsillapító hatása miatt. Erős immunjavító és serkentő. Hat a fej és a karok megbetegedéseire. Általa javíthatók a kari ízületi panaszok, a vállproblémák, torokfájás, arc- és homloküreg gyulladások, fog- és fejfájás.

Hol találod a találkozás völgyét?
HEGU -  "találkozás völgye" pontot úgy találod meg, hogy szétnyitod a hüvelyk és mutatóujjadat, a két ujj között található mezőbe a képen látható redőbe a másik kezed hüvelykujját beilleszted úgy, hogy az első ujjperc illeszkedjen a redőbe. Hüvelykujjad hegyével kell nyomkodni a pontot, ami időnként picit kellemetlen, de mégis jóleső érzést kelt, amely végigszalad az egész karodon. Ahhoz, hogy megérezd ezt az érzést, nyugodtan nyomhatod erősebben.

A második - „a belső átjáró” pont – NEIGUAN
- a Szívburok Vezetéken van, amely közvetlenül hat a szívre és áthalad tüdőn. Ennek a pontnak az ingerlése serkenti a szív működését és a különböző tüdőbetegségeknél hat. Segítjük általa a koszorúér működését, az asztmás rohamokat lecsendesíti, a szorongást megszüntetheti. Vizsgadrukk és stressz esetén kitűnő segítőnk!

Hol találod a belső átjáró pontot? NEIGUAN - "belső átjáró" pontot úgy találod meg, ha a tenyered magad felé fordítod, és a csuklóredőre helyezed a másik kezed három nagy ujját (mutató, középső, gyűrűs), a hüvelykujjaddal megkeresed a kar belső felületén, közepén húzódó két inat, s ezek közé benyúlva találod meg a Neiguan pontot. Ezt óvatosabban nyomkodjuk, ne túl erősen!

A harmadik pont - „a három láb li” pont - ZUSANLI
- a Gyomor energiapályáján helyezkedik el. Ez a vezeték végigfut a testünkön a fejtől a lábujjakig, ezért az emésztési panaszokon felül kezelhetünk a pont masszírozásával keringési zavarokat (magas vérnyomás), alsó végtagi problémákat, fejfájást, hányingert, mentális zavarokat, ízületi problémákat, szédülést, urológiai betegségeket. Minden öregedési tünetre hat: nehéz vizelés, nehéz járás, prosztata problémák, frigiditás.

Hogyan találod meg a három láb li pontot?
ZUSANLI - "három láb li" pont helye: hajlítsd be a térded 90 fokba, majd az azonos oldali kezed mutató- és hüvelykujjával fogd át kívülről a térdkalácsod, ahová a kinyújtott középső ujjbegyed elér a sípcsont külső oldalán, ott van a pont. Ezt is masszírozhatod erőteljesebben.
A meridiánok mindig párhuzamosan futnak, így mindig végezd el a pontmasszázst mindkét karodon és lábadon!

Remélem, sikerül elsajátítanod a 3 pont masszázsát, mely könnyen az életed részévé válhat. Általuk immunrendszered megerősödhet, és tested harmóniája helyreállhat. Ha kíváncsi vagy a további 2 lépésre, kövesd bejegyzéseimet, és tedd életed részévé ezt a teljesen ingyenes öngyógyító módszert. Amennyiben valamilyen orvosi kezelés alatt állsz, kérlek, attól ne térj el, csak egészítsd ki ezzel a technikával. Ha egészségi problémád összetettebb, sajátos, kérlek, keress fel.

Remélem sikerült ismét a figyelmed magadra irányítanom, az egészséged érdekében.
Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel: Sándor Szilvi

Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre. Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Szilvi!
    Látom, téged is magával ragadott a 3-1-2 :) Valóban nagyon jó dolog :) én nagy lendülettel terjesztem az egész országban, 3 éve csináltam, egy kollegától tanultam anno. Engedd meg, hogy megosszak egy linket Veled és olvasóiddal, itt minden pont fotózva megtalálható, picit talán könnyebb megtalálni a pontokat, mint egy csontos rajzon.
    A linket természetesen törölheted, nem reklám miatt tettem ki, hisz csak a 3-1-2-ről szól, csak a fotók miatt, segítségképp.
    Köszönöm ha meghagyod.
    https://www.facebook.com/groups/290130897744882/

    Üdvözlettel,
    Rigó Katalin - term.gy., akupresszőr, kutató, medical taping terapeuta, oktató és még sok minden más :)

    VálaszTörlés