2010. szeptember 4., szombat

Éledj fel! – energetizálás könnyedén (Su-Jok)

Egy kedves páciensem összeroskadva ült a rendelőmben és a hetek óta tartó fáradtságra panaszkodott. Nem érti, hiszen nemrég volt nyaralni, sokat van a szabad levegőn, magába szívja a nap, éltető sugarait és sokszor kényezteti a testét finom nyári gyümölcsökkel, s mégis minden reggel hulla fáradt. „Mit tegyek?” – kérdezte aggódva, s közben felfedezte az asztalomon fekvő Su-Jok masszírozó gyűrűket.
Sokszor érezzük úgy, hogy fáj egy kicsit itt, fáj egy kicsit ott, fáradt is vagyok, s már a jókedv is elhagyott, de nincs időm meggyógyulni sem. Ha Te is úgy érzed, hogy fáradt a tested, nincs benned már egy fikarcnyi energia sem ahhoz, hogy dolgozz és normálisan éld az életed, kevés az időd, akkor Neked is érdemes megismerkedni ezzel a játékos koreai találmánnyal, a Su-Jok gyűrűvel.
Mit kell tudod a Su-Jok módszerről?
Az akupunktúra ultramodern ága, mely az ősi kínai elemeket vegyíti a nyugati orvoslás ismeretivel, amit egy korai professzornak köszönhetünk (Park, Jae Woo). A Su-Jok módszer segítségével energetikai szinten a betegség okára lehet hatni. A kéz- és lábfejen megtalálható a testünk vetülete, így ezeken keresztül gyógyítható az egész szervezet. A keleti gyógyítók szerint akkor egészséges az ember, ha a testében haladó energiapályák harmóniában vannak egymással és a környezettel, valamint ha az életenergia ezeken a pályákon akadálymentesen megfelelően áramolnak.
Ha az energiaáramlásban valahol akadály keletkezik, az egyensúly megbomlik, ezt először fáradtságként, kimerültségként érzékeljük, majd elvezet a különböző betegségek kialakulásához. Ezek a problémák látható módon megjelennek a szervezet vetületén, azaz a kézfejen, vagy a lábfejen, kisebb fájdalmas pontokként, elszíneződés vagy tapintható göbök formájában. Ezen területek kezelésével hathatunk vissza pozitívan az okra, ahonnan a betegségünk kiindult. Su-Jok módszer, különböző eszközökkel kezeli a kéz- és a lábfejet, gyógyítva ezzel az egész szervezetet. Ilyen eszköz lehet az akupunktúrás tű, masszázs terápia, mágnes- vagy fényterápia, gyógynövény magok, valamint a játékos masszírozó gyűrű. Te magad is könnyedén átmasszírozhatod a tenyered, az ujjaid és a talpad, ezzel stimulálva az összes energiapályát, valamint szerveid kivetülési pontjait. Így pozitívan befolyásolod az energiaáramlásodat, a vérnyomásod is harmonizálódik, ezáltal ellenállóbb leszel a betegségekkel szemben, s a már meglévőekből is könnyebben felépülhetsz.
Su Jok masszírozó gyűrű:
Ez a játékos nemesfémből készült eszköz elfér a kulcstartódon, a pénztárcádban, vagy az íróasztalodon. Bármikor előveheted és használhatod, mindig kéznél lehet. Nem igényel hosszú időt a vele folytatott kezelés, így mikor fáradtnak érzed magad, vagy nehezebben viseled a stresszt, esetleg épp vársz valakire vagy a buszra, kapd elő és élj a lehetőséggel. 
Nincs más dolgod, mint végig görgetni az ujjaidon ezt a gyűrűt, mely az összes idegvégződést, az ízületeket és valamennyi energiapályát stimulálja, így a tested által felhasználható energia keletkezik. Majd tartsd két tenyered között és görgesd, úgy hogy tenyered minden pontján érezd a gyűrű, szúró nyomását. Pár perc múlva zsibog és felmelegszik a tenyered, ujjaidban felgyorsul a vérkeringés, mintha maga az élet térne vissza beléjük. Fürdés után a lábujjaidat és talpadat is kezelheted vele, így könnyedén megszűnik az egész napos munka okozta lábsajogás, és fáradtság. Harmonizáló hatása révén, remek nyugtató is, így mindenkinek ajánlott egy nehezebbnek ígérkező tárgyalás, vagy vizsga előtt! Valamint segít megerősíteni a szervezeted a betegségekkel szemben, különösen ajánlott az őszi influenza előtti időszakban. Könnyedén beszerezhető az interneten, de nálam a rendelőben is hozzájuthatsz!

KÉZ UJJAI
Hüvelykujj
Immunrendszer
Mutatóujj
Nyirokrendszer
Középső ujj
Keringés
Gyűrűs ujj
Hormonrendszer
Kisujj
Emésztés és szív
Általános gyengeség esetén az összes ujjon és lábujjon használd a gyűrűt. Stressz esetén a középső és a gyűrűs ujjon görgesd fel és le.
Naponta háromszor néhány percig alkalmazva harmonizálhatod és beállíthatod az optimális energia szintet. Ujjanként 1-1 perc kb.
LÁB UJJAI

Öregujj
Máj, lép, hasnyálmirigy
Második ujj
Gyomor, savháztartás
Középső ujj
Kötőszövet
Negyedik ujj
Epehólyag
Kisujj
Vese és húgyhólyag

A napokban, kedves páciensemtől örömmel hallottam, hogy egy heti, rendszeres használat után sokkal jobb lett a kedve, élettel telibbek a napjai és a stresszt is könnyebben viseli. Remélem hamarosan lesz Neked is egy saját Su-Jok gyűrűd, mellyel Te is játszhatsz kedvedre, és magadon is felfedezheted immun-erősítő, stressz oldó és harmonizáló hatását.
Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel: Sándor Szilvi 
Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek, iratkozz fel hírlevélre. Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése