2010. december 10., péntek

Lépj be a királyságba az érintés által!


Testi-lelki ellazulásban a meditáción kívül sokat segíthet az érintés megtapasztalása, befogadása, ahhoz, hogy képes legyél újra igazi nővé, vagy férfivé válni. Nézz szét az utcán, s láthatod, hogy az emberek saját gondjaikba fordulva, zárkózottan, sietve lépkednek az utcán, komor arccal. Mint aki saját szürkeségébe takarózva szeretné elkerülni, hogy bárki is észrevegye jelenlétét, rápillantson, rámosolyogjon, esetleg megszólítsa, netán megérintse őt. Sok ember érzi azt, hogy "ki van égve", saját megoldhatatlannak tűnő gondjait próbálja magába zárni, mint a kisgyerek, aki azt reméli, hogy ha ő eltakarja az arcát egy kendővel, hogy senkit se lásson, akkor más sem láthatja meg őt. Ennek ellenére miért van mégis az, hogy miközben ezt művelik maguk ellen, legtöbben titkon arra vágynak, hogy valaki rájuk mosolyogjon, szóljon hozzájuk egy jó szót.
Gondolom, hogy a Te életedben is voltak helyzetek, pillanatok, amikor úgy érezted, nagyon sokat jelentene egy szerető érintés, egy ölelés. Nem véletlen az, hogy ennyire fontos egymás megérintése! Mindannyian így vagyunk megalkotva. Az indiai masszázs rejtelmeit tanulmányozva, magam is megdöbbenve olvastam, hogy naponta 17 érintés kell az embernek, ahhoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott legyen az élete. Természetesen nagyon fontos a kontaktus minősége, s az a gondolat, melyet közvetítesz vele. Tudományos kísérletek is bizonyítják, hogy egy-egy szerető érintés gyógyító hatással bír, az idegrendszert és az egész életedet pozitív irányba befolyásolhatja. Ezért érdemes újra tanulni, hogyan add, és hogyan fogadd be az érintéseket.
Az érintés, a simogatás az emberiséggel egyidős. Ősidők óta alkalmaznak különböző érintési technikákat, mellyel terapeuták gyógyítják, segítik az embereket a hétköznapokban. Az egyik legjobb módszer amellyel Te is megtapasztalhatod az érintés hétköznapi varázslatát, a masszázs. A masszázsok királynőjeként is emlegetett ayurvédikus olajos masszázs kiemelkedően hat az érzékeidre. Nemcsak a tested érinti, hanem a lelked is üdíti, és összetett relaxációs és spirituális élményt nyújthat Neked.

Az ayurvédikus gyógyászatot az Élet Tudományának is nevezik, szoros kölcsönhatásban fejlődött a kínai gyógyászattal, évezredekkel ezelőtt. Ez a keleti tudomány is előtérbe helyezi a holisztikus gondolkodást, azaz az embert, mint egészet vizsgálja és kezeli, a test-lélek-szellem egysége szerint. Az élő szervezetet az életenergiák áramlásaként határozza meg. Minden fizikai létezőt öt elem - éter, levegő, tűz, víz és föld - határoz meg. E masszázs célja, hogy a szeretetteljes érintés visszaállítsa Benned ezeknek az elemeknek az egyensúlyát. A rendszeres masszázzsal nagy lépést tehetsz a betegségek megelőzésében, a harmonikus élet megteremtésében.  Add át magad ennek az élménynek, ismerd meg ayurvéda titkát és ez által egy új fizikai és tudati állapotot - érezd magad egyre jobban a bőrödben. Bíztatlak, hogy Te is érintsd meg azokat, akiknek hiányzik az odafigyelés és ez által mind nyitottabbá válhatunk egymás irányába, és képesek leszünk a szeretetet el- illetve befogadni. Ez az egészséged egyik legfontosabb alapja, s egy újabb lehetőség, hogy közelebb lépj a királyság felé!
Ugye, hogy nem is olyan bonyolult? Nem kell hozzá más, csak Te és néhány egyszerű gyakorlat, amelyeket ha beépítesz a mindennapjaidba, megélheted a saját királyságod, és jutalomként elnyerhetsz még egy fele királyságot! Most akkor eldöntheted: megéri lépéseket tenni az egészséges testi-lelki életért? Ha igen, akkor kezdd el már most!
Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel: Sándor Szilvi Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre. Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése