2011. február 27., vasárnap

15 TUTI-TIPP a "bomba-forma" érdekében


Tél végére lassan kiürülnek az aranytartalékaink, mind energiában, mind vitaminokban, csak a fránya zsírpárnák gyarapszanak meg így a téli időszakban.   Nem tudom gondoltál-e már arra, hogy érdemes lenne kihasználnod ezt a pár téli hetet, hogy kicsit formába hozd magad tavaszra, és méregtelenítsd a tested? Tarts velem, s vess be néhány trükköt a „bomba-forma” és az egészséges szervezet érdekében!

15 TUTI-TIPP:
  • Fogyassz naponta minimum 2,5-3 liter szénsavmentes, tisztított vizet, mely segít a méreganyagok kiürítésében.
  • Tisztító és salaktalanító gyógyteákat is érdemes beiktatnod a napi rutinba, délelőtt és délután legalább 1-1 pohárral: csalán, boróka, Calli tea (Sunrider termék), gyermekláncfű, galagonya, csipkebogyó.
  • Éhségérzetet csökkentő italokkal könnyebbé teheted a fogyókúrás napokat: citromos-mézes limonádé, borsmenta-citromfű keverék, gyömbéres italok.
  • Éhségérzetet csökkenthetsz néhány akupunktúrás pont ingerlésével is: Ezeket érdemes naponta többször 1-1 percig dörzsölni, csipkedni. Serkentik az anyagcserét, és csökkentik az éhségérzetet.
Fül előtti pont, segít az éhség legyőzésében, 1-2 percig körömmel ingereld mindkét füled előtt!

Anyagcserédet fokozhatod a karodon levő Tó Öble ponttal, valamint az éhséget csökkentheted a Felkart felező ponttal. 2-2 percig erőteljesebben masszírozd mindkét oldalon! (További pontokat megismerhetsz itt!)



  • Tarts heti 1 nap lé böjtöt, amikor teát, vizet, limonádét, zöldséglevet és gyümölcslevet fogyaszthatsz. Ez megerősíti a diéta eredményét, valamint a későbbiekben segít a fogyást megtartanod.
  • Sokszor egyél keveset! Ne adj lehetőséget arra, hogy az éhségérzet elhatalmasodjon rajtad!
  • Magas rosttartalmú ételeket válassz, kerüld az alkoholt és a cukrot, no meg a zsírt!
  • Ne állj naponta a mérlegre! Inkább figyeld meg, hogy könnyebben mozogsz, örülj annak, hogy nem feszül rajtad a ruhád, és a közérzeted is sokat javul, napról napra.
  • Étkezések előtt negyedórával fogyassz el egy nagy pohár vizet, mely enyhíti az éhségérzeted és telíti a gyomrot.
  • Étkezés közben ne tévézz, ne olvass, inkább figyelj a táplálékra, melyet lassan sokszor megrágva fogyassz el. Minden falatot rágj meg minimum 20x, ne siesd el az étkezésed, hogy az agy is „jól lakhasson”, valamint az emésztőnedvek is megfelelően termelődjenek!
  • Mozogj többet! Jóga, nyújtás, kocogás. Napi húsz perc (guggolás, nyújtás) aktív mozgás sokat lendít az anyagcserén.
  • Só helyett használj több zöldfűszert, tudod, a só könnyen megköti a vizet.
  • Esténként ne feledd a váltófürdő (hideg-meleg zuhany) bőrre gyakorolt feszesítő és szépítő hatását.
  • Fürdés előtt szárazon dörzsöld át a bőröd egy puha kefével, mely az elhalt hámrétegektől megszabadít, és a bőröd friss és rugalmas lesz. Haladj alulról felfelé, ezzel a nyirokkeringést fokozod. Ezáltal minden fogyasztó pakolás (boróka olaj, fahéj vagy chili olaj) könnyebben bejut a bőr mélyebb rétegeibe is.
  • A lényeg a kitartó munka, s az hogy egy rendszert alakíts ki a napjaidban. Mindig legyen nálad egy alma vészhelyet esetére, hogy ne csábulj el a pékség illatától! Tarts magadnál vizet is, amit elosztva egész nap folyamatosan innod kell.
S ha vágysz egy kis külső segítségre, nézd meg az általam összeállított Megújulás csomagokat! Képzeld el azt a helyzetet, amikor az évezredes tudományok, a mai kor technikai lehetőségei és a személyes gondoskodás összefognak a Te érdekedben, azért, hogy rövid időn belül jobban érezhesd magad a bőrödben.
Kiválaszthatod a számodra megfelelőt, és ha elindulsz az úton, végig vezetlek rajta úgy, hogy nem fogod áldozatnak érezni a közös munkát. Közös munkának nevezem, mert a megfelelő-kiváló eredmény eléréséhez maximálisan szükség van az együttműködő részvételedre, anélkül nem megy. A program végén, eredményképpen a kevesebb kiló, a szebb és feszesebb bőr, a néhány centiméterrel kevesebb körfogat csak cukrozott tejszínhab a jó közérzet és egészségesebb élet tortáján.
Választhatsz egyedi kezeléseket is, de a programban való részvétel rendszerességével, kedvezőbb áraival és tervezhetőségével segít könnyebbé tenni a folyamatot. Természetesen kedveskedhetsz bármelyik szépítő-fogyasztó csomaggal barátnődnek vagy édesanyádnak, hogy ők is elérhessék a legjobb formájukat! Részleteket itt találod!
Egészségedre és kitartást a jobb formához!
Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel: Sándor Szilvi Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre. Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése