2009. november 16., hétfő

Egy csodaszer egészséged szolgálatában: A LEVEGŐ!

Korábbi írásomban megismerhetted a „3-1-2” meridián torna első részét. Itt az ideje továbblépni! Most egy speciális jógalégzést szeretnék bemutatni Neked.

Zaklatott vagy, enervált vagy esetleg túlfűtött érzésed van? Fáradtan ébredsz, rosszul alszol? Bármelyikre is igen a válaszod, az sajnos azt jelenti, hogy a tested egyensúlya megbomlott. Vedd kezedbe az irányítást, és gyakorold a pontmasszázsok mellett a szintén bármikor-bárhol elvégezhető jógalégzést.
Manapság, amikor egyre többen végeznek ülőmunkát, szoros ruhákban járnak, a késő estig elhúzódó munkaidő elzárja őket a jó levegőtől, s kezdik elfelejteni a légzés fontosságát. Ilyen életmód mellett a légzés nagyon kis szakaszra koncentrálódik, leginkább a mellkasra. A szűkülő légtér miatt a szervezet a fizikai megterhelést nem bírja, és nehezebben viselheti a szellemi megterheléseket is.
Ha változtatnál ezen, nem kell mást tenned: lélegezz újra természetesen!
A 3-1-2 meridián torna részeként a speciális jógalégzés szintén könnyen megtanulható, tulajdonképpen nincs más teendőd, mint naponta 5 percig a hasi légzésedre koncentrálni. Fontos, hogy a mellkasod ne mozogjon eközben, csak a köldök alatti területre figyelj. Egy perc alatt 4-5 be- és kilégzést végezz, s minél inkább megfeszül a hasfalad, annál hatékonyabb a gyakorlat. A testünket behálózó 12 db energiapályánkból az összes fő meridián (vese, gyomor,lép, máj, epe) a hasunkon keresztül fut, ezért aktiválni a hasi légzés által lehetséges ezeket. Ezzel a légzéssel javítjuk életminőségünket, immunrendszerünket serkentjük és megtapasztalhatjuk általa a végtelen nyugalom állapotát.  
Próbáld ki most! Érzed, hogy mennyire felfrissülsz? Gyakorold és kösd össze a pontmasszázzsal, s figyeld a következő bejegyzésemet, melyben a gyakorlat utolsó részével is megismertetlek!
Remélem sikerült ismét a figyelmed magadra irányítanom, az egészséged érdekében.
Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel: Sándor Szilvi
Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek, iratkozz fel a hírlevélre. Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése