2010. november 2., kedd

Fehér arany gyógyhatásai – tippek otthoni használatra

Az első részben olvasottak alapján remélem, sikerült átértékelned a só fontosságát, s látod, hogy miért fontos lecserélned otthon a „fehér mérget” a gyógyító természetes kristály sóra! Ha még nem győzted meg magad, álljon itt néhány tipp, hogy mi mindenre tudod használni a fehér aranyat egészséged javítása érdekében.

Sólámpa: Környezeted telis-tele van elektromos gépekkel, melyek folyamatosan pozitív ionokkal bombázzák a tested. Ez az elektromágneses rezgés, mely a tévédből, számítógépedből, kedvenc mp3 lejátszódból áramlik feléd, feszültté tehet, rombolja a benned levő pozitív energiákat, az életkedvedet, és gyengíti az immunrendszered. A sólámpa negatív ionokat bocsájt ki, mellyel képes semlegesíteni ezeket a Téged érő negatív hatású elektromágneses rezgéseket. Fényével, színével és az ionizáló hatásával képes segíteni: alvászavarok esetén, javítja a koncentrációképességet, oldja a stresszt, az allergiás tüneteket csökkenti, valamint a hiperaktív gyermekeknél is nyugtató hatással bír. Egy 20m2-es szobába kb. 3 kg-os sólámpát válassz, helyezd el a tévé, vagy számítógép közelében. Élvezd a kellemes hangulatot, mellyel betölti élettered!

Só-ivókúra: Már a rómaiak is ismerték a só-ivókúra pozitív hatásait. Ezzel javították az anyagcseréjüket, az immunrendszerüket, valamint a nagy lakomák után az emésztésük serkentésére is ezt fogyasztották. Sóval gyógyították még a vízkórt, a fejfájást, a kiütéseket. Készíts Te is sóoldatot, mellyel méregtelenítheted a szervezeted, illetve felkészítheted a téli hónapokra immunrendszered. Hosszú távon serkentheted agyi működésed, általa javulhatnak bőrbetegségeid, kiütéseid, segít a könnyebb és pihentetőbb alvásban. Aki allergiával, asztmával küzd, szintén fellélegezhet, mert a légzőszervi problémáknál is segíthet az ivókúra. Elfelejtheted a hólyaghurutot, a felfázást, a fáradékonyságot és a koncentrációs zavarokat is.
Hogyan készül a sóoldat?  - Egy befőttes üveg egyharmadát töltsd fel Himalájai sókristállyal, tölts hozzá tisztított vizet úgy, hogy a só és víz arány 1:3 legyen. Háromnegyed óra múlva egy 26%os sóoldatot kapsz, mely korlátlan ideig eltartható. Ebből a sóoldatból használhatsz többek között az ivókúrához is. 1 evőkanál sóoldatot tegyél egy pohárba és öntsd fel szénsavmentes vízzel, fogyaszd el minden reggel éhgyomorra. Amikor elfogy a sókristályról a 26%os sóoldat, újra felöntheted kétszeres mennyiségű vízzel, míg a sókristályok teljesen feloldódnak. Sokan próbálták már az ivókúrát, s csak pozitív visszajelzés érkezett hozzám. Többen mesélték, hogy energiaszintjük megnövekedett, nem fáradékonyak, vérnyomásuk normalizálódott, megszűnt a puffadás, vizesedés, valamint az alvászavarok is csökkentek.
Mi mindenre használhatod még ezt a tiszta sóoldatot?
1.    Inhalálás: Az influenzás időkben, vagy nyáron, az allergia szezonban a sóoldatos inhalálás az karbantartja az orrnyálkahártyád, megnedvesíti azt. Tisztítja az orrüregeket, az arcüreget, segít eltávolítani a lerakódásokat. Enyhíti a torokgyulladás fájdalmait is, valamin a kaparó, száraz torok érzetet is megszünteti. Forralj fel fél liter vizet, ebbe tegyél 2-3 kanál sóoldatot, és lélegezd be a forró gözt egy jó nagy törölközővel a fejeden.
2.    Száj- és fogápolás: A Himalájai só képes megszüntetni a fogkő lerakódásokat. Remek segítőd lehet fogínyvérzés esetén. Gargarizálással kezelheted a szádban előforduló sérüléseket, aftákat. Fertőtlenítő hatása által a kellemetlen szájszagot is eltünteti. A 26%-os sóoldatból egy evőkanállal vegyél a szádba, ezzel öblögess pár percig úgy, hogy fogaid között préseld át az oldatot többször is, majd távolítsd el és öblíts tiszta vízzel.
3.    Sózokni: Ha kellemetlen lábszaggal küzdesz, vagy épp csak fáradtak lábaid, áztass be egy pár zoknit hígított sóoldatba (fél liter vízbe 1 kanál 26%-os sóoldat). Áztatás után enyhén csavard ki, húzd fel a lábadra. Tekerd körbe egy száraz, meleg törölközővel és pihentesd egy fél órát. Felfrissül az egész lábad, a bőrkeményedések megpuhulnak, a lábszag elillan, a gombákat fertőtleníti, a hideg lábakat felmelegíti, a köszvényt hosszú távon megszünteti.
4.    Gyógyító fürdőzés: Fürdővizedbe tegyél a sóoldatból 4-5 kanállal. Felpezsdít, feltölt frissítő energiákkal, feszessé teszi a bőrödet. Gyógyhatású nőgyógyászati problémáknál, felfázásnál, valamint ellazítja fáradt és feszült izmaid. (Érdekesség: teli holdnál tudja a tested a legtöbb ásványi anyagot felszívni!)
A kristály sót kemény munkával, kézzel bányásszák és dolgozzák fel, védve a természetes rezgését, és hatását. Ezért picit drágább a konyhasónál, de ha végiggondolod, hogy mennyit nyerhetsz ezzel a természetes sóval…., ugye már nem is tűnik drágának. Egészséged, közérzeted érdekében érdemes kipróbálnod főzésnél, és használd ki gyógyító erejét külsőleg is, a fenti tippek alapján.
Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel: Sándor Szilvi 
Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre. Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése