2010. november 30., kedd

Lehetsz Király!


Ígértem, hogy segítek eligazodni azon varázslatos módszerek között, melyek sora áll előtted az interneten, a népszerű női magazinok címlapján, melyek azt ígérik, hogy ha betartod őket, holnaptól elnyerheted a méltó jutalmad: Tiéd lesz a királylány és vele együtt a fele királyság! De ha igazán őszinte vagy magadhoz, ez csak a mesékben történik így. Ahhoz, hogy Tiéd legyen a jutalom meg kell dolgozni! Vagyis Lehetsz Király! – de ehhez minden nap hozzá kell tenned Neked is, s meg kell élned az „ép testben ép lélek” állapotot.
Ha fitt vagy, ha a tested edzésben tartod, akkor a gondolataid kitisztulnak, céljaid világosabbá válnak. Tudni fogod, hogy mi kell neked igazán, ki is vagy Te valójában. S ha ezt a magabiztosságot, önbizalmat megéled, a környezeted is jobban elismer, könnyebben tudsz ismerkedni, s kiemelkedhetsz újra a tömegből.
Milyen természetes gyógymóddal válhatsz erőssé, kitartóvá? Mi az a módszer, ami támogat a mindennapokban? Hogy mennyibe kerül ez neked? Légy erős, ez egyáltalán nem kerül pénzbe! Csak arra kérlek, hogy vezess be néhány gyakorlatot a napi rutinfeladatok közé! A hagyományos kínai gyógyászat egy igazán egyszerű receptet állított erre össze. Nem kell mást tenned, mint napi 2x15 percet magadra és az egészségedre fordítani! Ez az öngyógyító módszer bárhol és bármikor elvégezhető, a mellékhatása csupán annyi, hogy egyre jobban érzed majd magad, kipihenten ébredsz, s energikusabban végzed napi teendőidet, mely hozzásegít abban, hogy újra „király” lehess! Iktass be a napi rutinba fél órát, amely alatt saját jól-léted érdekében elvégzed ezt a három gyakorlatot. Legyen ez egy új szokásod, a számodra megfelelő társ megtalálása érdekében!
1.      Oxigént minden sejtnek: hasi légzés - Orrodon keresztül a mellkas mozgása nélkül szívd mélyen magadba a levegőt, egészen a hasad köldök alatti területére, majd lassan az orrodon át fújd ki. Percenként 4-5 be- és kilégzést végezz, legalább 5 percig alkalmanként. Végezd el a gyakorlatot reggel vagy este.
2.      A vérkeringés normalizálásáért: mindkét lábat megmozgató aktív gyakorlat - Válassz a saját fizikai erőnlétednek megfelelőt – guggolás (percenként kb. 30), vagy lábemelés, biciklizés, futás, séta – naponta egyszer 5-10 percig.
3.     Az energiapályák harmonizálásáért: akupresszúrás pontok masszírozása. Az alábbi gyakorlatokat végezd naponta kétszer. Az ábrán pirossal jelzett pontot tapintsd ki a testeden, ha jó helyen jársz, akkor kis bemélyedést találsz. Ezt nyomkodd a hüvelykujjaddal 2-3 percig, majd rögtön utána a másik oldalon is végezd ugyanannyi ideig.
Ha a fentieket betartod, tapasztalni fogod, hogy jobb lesz a fizikai erőnléted, ellenállóbb leszel a betegségekkel szemben, jobb lesz a közérzeted, mélyebben alszol és frissebben ébredsz, s ez már is egy olyan természetes módszer, mely közelebb visz a királysághoz. Ne feledd, akkor igazán hatékony, ha szinte minden nap foglalkozol ezzel. Előnye, hogy tényleg bárhol bármikor elvégezheted!
Próbáld csak ki, hogy egy-egy mély légzés mennyire felfrissít! Újra segít a középpontodba kerülni, mely mindig közelebb visz a meghatározott céljaidhoz, ezáltal segít a boldogság elérésében és megélésében. Lélegezz, hogy újra élhess!
„Ép testben ép lélek” állapot eléréséhez, a lelkeddel is foglalkoznod kell tudatosan. Tudom, hogy az élet egyre nagyobb elvárások elé állít mindenkit a nap 24 órájában, de pont ezért kell megtartanod a lelki egyensúlyod. Mi mindent tehetsz annak érdekében, hogy minden nap vidáman, frissen ébredj és minden nap könnyen kezeld a stresszes élethelyzeteket, s teljes lelki gazdagságban várd a Te Királyfid (Királylánykád)? Varázslatmentes tippeim:
Ha a napi teendőktől, stresszes helyzetektől szorongsz esténként, s ez megakadályoz abban, hogy könnyen zuhanj álomba, akkor javaslom, hogy esténként a lefekvés előtti órákban fogyassz el egy forró komló vagy citromfű teát.  Különösen jó hatású a leforrázott édeskömény-gyömbér-kardamon keverék. Ezek a teák segítenek feloldani a szorongásokat, így mély és nyugodt alvást biztosítanak. A citromfű tea nyugtat, nem álmosít, ezért nagyon jó ötlet, ha bepakolsz egy kis üveggel a táskádba is, és ezt napközben elkortyolgatod. Különösen akkor érdemes megpróbálni, amikor tudod, hogy szükséged lesz a higgadtságodra és a nyugalmadat meg kell őrizned.

A nyugodt alvást elérheted, ha lefekvés előtt elvégzel egy rövidebb, könnyed meditációt, melynek segítségével elengeded a nap problémáit. Párologtass a szobádban olyan illóolajokat, melyek nyugtató hatással bírnak, oldják a szorongást és óvják a lelkedet. Már a fürdővizedbe is csöppenthetsz belőlük néhány cseppet a jobb hatás eléréshez. Ilyen például a levendula, citromfű, macskagyökér, rózsa. Királyfiknak ajánlom a tengeri sóval dúsított kádfürdőt, melyben izmaik ellazulhatnak, és a negatív rezgések is elpárolognak általa a testükből.
A reggeli ébredésnél a meleg takaró alatt pedig végy pár mély levegőt egészen a köldök alatti területig, figyelj arra, hogy a hasad is megemelkedjen a belégzéskor. Gondolj arra, hogy a mai napon mindent nyugodtan, és vidáman fogsz kezelni, s rendkívül hatékonyan végzed a napi munkákat, úgy hogy estére nem fáradsz el.
Ha tudatosan megtartod a középpontod, a lelki egyensúlyod a nap folyamán a fenti módszerek segítségével, akkor erőlködés nélkül is megélheted a teljes életet. Egész nap képes leszel ezt a békét és harmóniát közvetíteni mások felé. Ha körülnézel, láthatod, hogy a stresszes, sziszegő, depressziós szürke tömegből így Te fogsz kitűnni, láthatóvá, vonzóvá válni a Királyi párod számára!
Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel: Sándor Szilvi 
Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre. Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése