2010. május 20., csütörtök

Szemed világa – Javítsd a látásod természetes módszerekkel!

Kedves Olvasóm, most is épp a számítógép előtt ülsz, olvasod a cikkem, tudod egyáltalán, hogy hetente/havonta/éves szinten hány órát töltesz el így a monitor előtt? Érezted már azt, hogy egy hosszabb ideig tartó munka után a kimerültségtől „kiszárad a szemed”? Lehet, hogy már szemüveget is kell viselned? Na jó, a szemüveg divatos, öltöztet, de lássuk be, nem a legkényelmesebb viselet! A „nyuszi-szemeket” előidéző kontaktlencse kényelmetlenségeiről már nem is beszélve. 
Minden hiedelem ellenére a szemüvegesség gyógyítható, a látás javítható, csak újra kell tanulnod az egészséges nézési szokásokat. Ha szeretnél újra egészséges szemeket, élesebb látást, vagy egyszerűen csak megtartanád szemed frissességét, üdeségét, akkor tarts velem és válaszd ki a számodra megfelelő módszert, ahhoz, hogy újra élesíthesd a látásod!
Mit javasol a Hagyományos Kínai Orvoslás?
A kínai orvoslás szerint akkor vagy egészséges, amennyiben a testedben futó energiapályákban a Csí szabadon és megfelelő mennyiségben áramlik. Nincs ez másképp a szem esetében is, így a kínai szemmasszázs lényege, hogy fokozd a szemedbe áramló energiákat, s tisztítsd az itt futó pályákat. Ezáltal javíthatod a látásodat, megszűntetheted a szemszárazságot, vagy épp az állandó könnyezést. A gyakorlatsor könnyen elsajátítható (Kínában már óvodás kortól kötelező ez a kis szemtorna). Íme, a néhány perc alatt elvégezhető önmasszázs:
1.Helyezd hüvelykujjad a képen látható szemöldök alatti pontra, a szemsarok fölött, körömmel lefelé, és felfelé nyomással finoman masszírozd a megfelelő pontot, ahol egy kis mélyedés található.
2. Mutató és hüvelykujjaddal masszírozd azt a területet, ahol kb. a szemüveg is érintkezik az orral, egészen bent a szemsarkodban.
3. Orrcimpa magasságában, az orrcimpától egy hüvelykujjnyi távolságban találod meg a masszírozandó pontokat. A szemgolyóddal egy vonalban, szintén egy kisebb mélyedés az arccsontban.
4. Hüvelykujjadat a halántékodon megtámasztva, a mutatóujj középső ujjpercével masszírozd végig a szem fölötti és a szem alatti csontot belülről kifelé. Így érinted az összes szem körüli fontos akupunktúrás pontot, melyek serkentik a szem működését. (Forrás: Dr. Eöry Ajándok: Test- és fülakupresszúra) 
A kínai orvoslás még egy kiegészítő kezelése a fülcimpa morzsolása. Már meséltem korábban a fülakupresszúra és a fülmasszázs gyógyító hatásairól, melynek legkiválóbb értéke, hogy a füleid mindig kéznél vannak :-) ! A fülön található számos akupunktúrás pont közül, a szem javítására használható pontot a fülcimpa közepén találod meg. Ha a monitorod előtt ülve pár percig a fülcimpád masszírozod, az élesíti a látásod és energizálja a szemed.  (Bizonyos szemlélet szerint, anno a kalózok azért hordtak fülbevalót, hogy élesítsék a szemüket és a zsákmányt minél messzebbről felfedezzék!)
S mit hagyományoz ránk a nyugati orvoslás?
Ma már egyre több bizonyíték van arra, hogy a látást nem a szem végzi, hanem az agyunk. Egy amerikai szemorvos (Bates) több éves vizsgálat után kimutatta, hogy rendkívül sok szembetegség hátterében a feszültség, vagy a megerőltetés áll.  Azaz el kell lazulnod ahhoz, hogy szemed izmai újra normál állapotba kerüljenek, s optimálisan működjenek. Persze az állandó ellazulás fenntartása nehézkes, mégis szükséges, mert a tökéletes látást csak ellazulás által érhetsz el. Amikor az elméd nyugalomban van, a szemeid sem fáradnak ki, és amikor újra valamilyen igénybevételnek vagy kitéve, a szemed is feszül és elfárad. Bármi, ami pihenteti az elméd, kedvezni fog a szemednek is.
Bates által a nyugati tudomány is hozott számunkra néhány könnyen elvégezhető gyakorlatot, melyet Ő nem szemtréningnek nevez, hanem látás tréningnek. Tulajdonképpen nem a szem közvetlen javításáról van szó, hanem a látást (mint agyi funkciót) állítjuk a helyes irányba a gyakorlatai által. Első körben próbáld ki Bates „tenyerezés” módszerét, melyet bárhol, bármikor elvégezhetsz, s az eredményén Te magad is meglepődsz!
Ülj le, próbálj meg kicsit ellazulni, megnyugodni. Az ellazulást legkönnyebben úgy érheted el, ha szemedet csukva tartod, mely csökkenti a nézéshez önkéntelen társított feszültséget, így a látás pillanatnyi, vagy tartósabb javulása jön létre. Helyezd a tenyered a zárt szemeidre úgy, hogy az ujjaid a homloknál keresztezzék egymást és a szemgolyókra ne gyakorolj nyomást. Akkor csinálod jól, ha csak a teljes sötétséget, azaz fekete színt látsz, mert csak ez hozza el a teljes ellazulást. Ez a gyakorlat a "tenyerezés". Olyannyira hatásos a feszültség csökkentésében, hogy akár ösztönösen is alkalmazhatod, és a legtöbb esetben jelentős lazulást, vagyis jobb látást érhetsz el vele. Tenyerezz 5 - 10 percet naponta, amikor csak lehet, az irodában, a villamoson ülve, vagy épp ebéd után.

Mivel élesítheted még a látásod? Keress egy nagyon apró betűs szöveget, s ezt minden reggel és este olvasd fel 15 cm távolságból. Ha esetleg nem látod, akkor pásztázd a homályt anélkül, hogy akarnád látni a szöveget. Vagy csak a fehér sorközöket pásztázd végig, sorról-sorra, az olvasás helyett, ez is hasznos. Tapasztalni fogod, hogy látásod hétről-hétre élesebb lesz!

A legkönnyebben elvégezhető pihentető módszer a pislogás. Pislogj gyakran, hogy a szemszárazságot elkerüld. Észre sem veszed, hogy a monitor merev nézése során mennyire elfelejtesz pislogni. Próbáld csak ki most! Pislogj párat, s az így kapott nedvesség újra jobban védi a szemed, valamint kibillent a feszült nézésből, hogy újra könnyedén láthass.

Ne feledd, ezek a módszerek csak akkor használnak, ha azt rendszeresen elvégzed és a mindennapi életed részévé válik. S miért fontos ez? Mert a szemed világa megérdemli a törődést, s az odafigyelést! Eredményes gyakorlást kívánok!

Szeretettel: Sándor Szilvi

Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre. Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.



2010. május 14., péntek

Életmódnap kicsit másképp! – szentimentális bejegyzés egy színes napról

Neked hol fáj? – ezt a kérdést tettem fel minden gyógyulni vágyó embereknek, kíváncsiskodóknak és érdeklődőknek az egészséges életvitel módszereinek bemutatására és népszerűsítésére létrehozott, idén 21. alkalommal megrendezett Életmódnapon a 13. kerületi Szent István Parkban. Különös élményekkel gazdagodtam ezen a színes, napsütéses, tavaszi park illatú napon.

Nagy várakozással és izgalommal kezdtük feldíszíteni a reggeli madárcsicsergésben a Rendelőmnek kijelölt sátrat. Az első pillanatokban irigykedve néztem a szomszédos sátor előtt kígyózó sort, az érdeklődést, amit a vércukorszint mérés váltott ki.  S aztán, láss csodát, ahogy sátrunkra felkerült a Neked hol fáj? felirat, és előkerültek az általam nagy szeretettel alkalmazott gyógyító eszközök egyszer csak megtört a jég. Idősek, fiatalok egyaránt érdeklődő pillantásokat vetettek a kecses fényterápiás készülékemre, a gyakorlatokat bemutató szórólapokat pedig egyre többen kezdték gyűjteni, olvasgatni az asztalunk körül. Megérkezett az első jelentkező, egy kedves fiatal lány, akitől érdeklődve kérdeztem: „Neked hol fáj?”, majd a válaszokat meghallgatva, fény- és színterápiás kezelésbe kezdtünk. Amikor már el is felejtettem a különös reggeli izgalmat, és csak a hozzám leülő emberre – gyógyulást, bíztató szót, jó tanácsot, útmutatást, töltődést kereső páciensre - koncentráltam, ahogy őt kezeltem, úgy lett egyre több és több várakozó érdeklődő az én kis sátram előtt is.

 A hatalmas, színes kavalkád, az információdömping és a háttérzenék mellett az egy idő után már begyakorolt – Neked hol fáj? kérdésre kapott válaszokra igyekeztem röviden a legjobb, legérthetőbb magyarázatot megadni, s minden szeretetemmel azon voltam, hogy abban a pár percben kapott kezelést tényleg örömként és új élményként éljék meg a hozzám leülő érdeklődők és gyógyulni vágyók. Nagy öröm volt számomra, hogy megállás nélkül értük lehettem.

Számomra a nagy felismerés ezen a napon az volt, hogy az emberek, akikkel volt szerencsém beszélgetni, szeretnének egészségesebb életet élni, fogékonyak a megfelelő jó indulatú tanácsokra, igénylik a jó szót, az odafigyelést, a szeretetteljes gondoskodást. Még a sorban álló emberek között zajló tipikus „én jöttem előbb” viták is mind arról szólnak, hogy senki nem szeretne lemaradni az új élményről, gyógyulásról, kedves érintésről. Voltak, akik nagyon befogadóan adták át magukat az élménynek, mások hitetlenkedve, de mégis kíváncsian várták, hogy mi fog velük történni. Igazából, pár perc odafigyelő beszélgetés után, mindenki „átváltozott” a széken ülve, elfeledve, hogy mikor még a sorban állt, kétkedve pillantott a számára hókuszpóknak tűnő fényterápiára. Tényleg nem kell más, mint a kedves érdeklődés, az erre adott, egyénre szabott, megnyugtató válasz, egy-egy jól működő, bevált gyakorlati tanács ahhoz, hogy a fenntartások elpárologjanak és nyitottan, bizalommal és érdeklődő várakozással adja át magát mindenki a kezelésnek, akár egy kisgyermek. Kivétel nélkül pozitív visszajelzéssel álltak fel kezelés után a vendégek. Ki-ki széles mosollyal az arcán, néhányan megkönnyebbülve. Volt, aki kiengedte a szelepet a régóta cipelt terhek alól, s könnyes szemmel távozott a kezelésről. Egy hölgyről, aki a sajgó derékfájásától megszabadulva, fiatalosan már-már röpködve hagyta el a sátrat, utólag kiderült, hogy széles körben jó híremet keltette a parkban egész délutánJ - számomra ez az igazi elismerés, ami energiát ad a folytatáshoz.  Tanulva ebből a napból és az eddigi praxisomból, kívánom mindenkinek, hogy mindig legyen a tarsolyában egy-egy kedves szó, még a legnehezebb pillanatokban is!

Hálás vagyok ezért a napért, s mindazért, amit az emberektől kaptam, tanultam. Örülök, hogy sokan megtiszteltek figyelmükkel, érdeklődésükkel, s remélem, hogy sok otthon is könnyen használható tanácsot kaptak, mellyel az egészségüket segíthettem. Azoknak akik vittek az akupresszúrás pontokat bemutató kártyákból, ezúton üzenem, hogy csak akkor hat, ha gyakorolják is :)


Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel: 
Sándor Szilvi 
Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre. Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.

2010. május 10., hétfő

KÉSZÜLJ A NYÁRRA!

Ismét lehetőséged van az akciós fogyi bérleteket igénybe venni, íme a részletek: 
 
Ha NYÁRRA szeretnéd a legjobb formádat visszahozni válaszd a számodra megfelelő csomagot, most kedvezményes áron!
Program
Kezelések
Eredmények
Ár – Időtartam – Ajándék (2010. május 31ig történő megrendelésnél)
3 cellulit masszázs
1 testtekercselés
1 fülakupunktúrás kezelés
Tisztítókúra program
szép és feszes bőr
néhány centivel kisebb méret
jó közérzet
eredményesebb méregtelenítés
1-1,5 hét
16.500 Ft
Ajándék: 1 ingyenes fülakupunktúrás kezelés
7 cellulit masszázs
1 testtekercselés
3 fülakupunktúrás kezelés
Tisztítókúra program
centikben mérhető csökkenés
feszes, felfrissült bőr
súlycsökkenés
felgyorsult anyagcsere
3 hét
35.500 Ft
Ajándék: 1 ingyenes fülakupunktúrás kezelés
7 cellulit masszázs
2 testtekercselés
3 fülakupunktúrás kezelés
2 ultrahangos zsírbontás
Tisztító program
centikben és kilókban mérhető súlycsökkenés
ápolt, fényes és feszes bőr
jó közérzet, életerő

3 hét
44.000 Ft
Ajándék: minden cellulit masszázs mellett 1 scenar nyiroktisztító kezelés
Ha május 31-ig bejelentkezel, a kedvezményes bérlet árakon felül még 1 ajándékkezelést is kapsz!


Bejelentkezés: Sándor Szilvi  - 06 70 343 3 343
Rendelő: 1136 Budapest, Balzac utca 40b.

2010. május 2., vasárnap

XXI. ÉLETMÓDNAP


Hogyan kötheted össze az egészséget egy kis pihenéssel, kikapcsolódással? Tölts egy napot a természetben, s tartsd a figyelmed központjában az egészséget! Tarts velem és a többi kiállítóval, a XXI. alkalommal megszervezett Életmódnapon a 13. kerületben.

 Az életmódunk hatással van testi és lelki állapotunkra egyaránt. Az emberek többsége erről nem vesz tudomást, és csak akkor kezd el változtatni életmódján, ha a problémák jelentkeznek. A rendezvénnyel ráirányítjuk a lakosság figyelmét az egészségi állapotukra, a prevenció és a környezetvédelem fontosságára. Lehetőséget teremtünk arra, hogy egy helyen több szolgáltatást igénybe véve képet kapjanak aktuális egészségi, mentális állapotukról, sokféle egészségügyi szűrést, mérést, tanácsadást kínálunk a látogatóknak.
Lehetőséged lesz megismerni nálam az orosz űrkutatás egyik leghatásosabb gyógyító módszerét: a Scenar-terápiát, megtapasztalhatod a Hegyikristály szín- és fény terápiás módszer áldásos hatását, valamint szívesen megválaszolom az egészséggel kapcsolatos kérdéseidet is.


Helyszín: Budapest XIII. Szent István park
Időpont: 2010. május 8. 10-18 óra között
A belépés díjtalan!

Tervezett program:

Az Iránytű Ifjúsági Iroda szolgáltatásai
• Információs asztal (kiadványok, természetgyógyászati újságok, programok, kérdőívek)
• „Egészség-labirintus" társasjáték
• Pszichológiai tanácsadás - tesztek
• Mentálhigiénés tanácsadás szenvedélybetegségekkel kapcsolatban, drog totó,- teszt,- drogtáska, Kábítószerügyi Egyeztető Fórum
• Párkapcsolati - szexuális tanácsadás - AIDS totó
• Vérnyomásmérés

A meghívott résztvevők szolgáltatásai
Ingyenes egészségügyi szűrések, mérések, tanácsadások
Vércukor,- koleszterinszint mérés, légzésfunkció, AIDS szűrés, vérnyomásmérés biorezonancia vizsgálat, asztrológia, grafológia, fény- és hangterápia, gyógytorna tanácsadás, transzperszonális önismeret, auraelemzés, étkezési és egészségügyi tanácsadás, gyógyító kristályok, dohányzásról leszoktató tanácsadás

Egyéb programok
Reform büfé, teaház, frissítő masszázs, virág, és mézárusítás, Scrapbook bemutató, bio kozmetikumok, Civil szervezetek bemutatkozás

Gyermek programok
• „Ugráló-vár"
• Origami
• Környezetvédelmi játszóház és kézműves foglalkozás újrahasznosítható anyagokból a Nagy Terv Ifjúsági Természet- és Környezetvédelmi Program szervezésében
• Asztfaltrajzolás
• Henna- és arcfestés

Születés hete program
Babahordozó kendő bemutató és hordozási tanácsadás, beszélgetés a kötődő nevelésről

Színpadi programok
Akrobatikus torna, hastánc, akrobatikus rock and roll, néptánc, ugráló kötél, jóga bemutatók


Tarts Velem és szórakozz egészségesen családoddal, barátaiddal a Szent István Parkban!
Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel:

Sándor Szilvi

Mobil: 06 70 343 3 343
Rendelő: 1136 Budapest. Balzac utca 40/b.
E-mail: sandor.szilvia75@gmail.com