2009. november 16., hétfő

„Egy kicsi mozgás mindenkinek kell!”

Emlékszel még a régi esti TÉVÉTORNA kezdő mondataira? Nem is rossz ez a gondolat – még ha kicsit viccesnek is hat a mai időkben. A rendszeres mozgás beiktatása a mindennapokba nem egy manapság divatos szlogen, és nem is csupán a keleti kultúra tartozéka. Gondolj csak bele, mennyire keveset mozgunk, azon kívül, hogy épp rohanunk a közértbe, a bevásárlóhelyre, munkahelytől-munkahelyig, a gyerekekért, és még sorolhatnám. De ettől a mozgástól még nem leszünk fittek és egészségesek.
Az egészséges aktív mozgás hiánya miatt tested fáradékonnyá válik, levert vagy és a stressz is egyre jobban megvisel. Tegyél egy újabb lépést és tanuld meg a korábbi bejegyzéseimből már megismert „3-1-2” meridián torna utolsó lépését is. Ezzel teljes lesz a kép, s már készen is állsz arra, hogy irányítsd a tested és az egészséged!
Az aktív mozgás rendszeres, kúraszerű beiktatása hozzásegíti szervezetedet az egyre jobb működéshez. Kérlek, hogy a jelenlegi fizikai állapotodnak megfelelően végezd a gyakorlatokat, fokozatos terhelésnöveléssel. Lehet ez egy kis kerékpározás, séta a jó levegőn, guggolás, szökdelés. Most egy legegyszerűbb, bárhol megvalósítható módszert ajánlok: a teletalpon végzett guggolás és felállás gyakorlatot. 5 perc alatt legalább 30 guggolást végezz el, s ezt a mennyiséget apránként emelheted, mindig csak a saját teljesítményed függvényében. Fontos, hogy amennyiben nem szabad levegőn végzed, biztosítsd a helyiség friss levegőjét, nyiss ablakot vagy ajtót. A rendszeresen végzett gyakorlatok eredményeképpen alkalmanként egyre több guggolást tudsz majd elvégezni anélkül, hogy ezt megterhelőnek éreznéd. Ez fokozza erőnlétedet, a Qi (csí) áramlását, javítja az ízületeid működését, rugalmassá teszi az izmaid, kihat a vérkeringésedre, és az emésztésedet is normalizálja.
Ugye, hogy nem tűnik bonyolultnak ez a pár gyakorlat? Ismételjük át a 3 lépést: pontmasszázs – légzés – mozgás. Figyelj arra, hogy ne vidd túlzásba, a gyakorlatok után nem kell lihegned, elfáradnod, megizzadnod. Óvatosan, kímélve fokozd az erőbefektetést.
Ha rendszeresen ismétled a 3-1-2 gyakorlatot, szorítasz egy kis időt a saját egészségedre minden nap, azt fogod érezni, hogy kevésbé vagy fáradékony, jobb a kedved és aktívabb vagy a mindennapokban. A 3-1-2 gyakorlat egy olyan befektetés, ami nem kerül pénzbe, mégis nagyon nagy haszonnal térül meg. Neked és a szeretteidnek. Ezek után mit gondolsz, felállsz a karosszékből?
Egészségedre!
Következő bejegyzéseimben az immunrendszer erősítéséről is fogok írni, és ismertetek néhány könnyen kivitelezhető gyakorlatot. Ha szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek, iratkozz fel hírlevélre.Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel:
Sándor Szilvi

Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése