2009. november 23., hétfő

Immunerősítés – Vírusok, Járványok, H1N1 – megelőzés hagyományos kínai módszerekkel

Beköszöntöttek az őszi borongós napok, a nedves-hűvös esték, és egyre többet hallunk-olvasunk a különböző járványokról, különösen a H1N1 vírusról. Az őszi-téli napokon a szervezet nehezebben küzd meg a vírusokkal és a baktériumokkal, hiszen kevesebb a napfény, a vitaminforrás, s lassan kiürülnek nyári tartalékaink.
Hogyan kerülheted el mégis a kínzó náthát, s azt hogy az influenza ledöntsön a lábadról? A legfontosabb, hogy az immunrendszered megerősítsd, s egyensúlyba hozd szervezeted működését! Ez fog megvédeni a különböző tipikus őszi-téli betegségektől. S mindezt hogyan teheted a legegyszerűbb módon?
Szánj magadra és egészségedre naponta fél órát, s hidd el meg fog térülni!

3-1-2- leírás1.Nézd meg a korábbi írásomban leírt „3-1-2” meridián módszert, mely egy végtelenül egyszerű, bárhol és bármikor elvégezhető öngyógyító rendszer. A masszázs-légzés-mozgás kombinációjából álló gyakorlatsor, segíti az immunműködést, egyensúlyi állapotot teremt bennünk és energetizál.

2.A régi kínai feljegyzésekből kiderül, hogy mennyire fontos a lakóhelyünk fertőtlenítése, tisztántartása. Az egyik ilyen pénztárca- és egészségvédő módszer, amikor egy felforrósított tálba étkezési ecetet töltünk és hagyjuk párologni a lakásban körülbelül 10 percig. Egy normál 20 nm-es szobához 0,5 dl ecetre lesz szükségünk. Az ajtók, ablakok legyenek zárva a párolgás ideje alatt.


3.Szintén oda kell figyelni a megfelelő páratartalomra a téli fűtéses időszakokban, mert a száraz levegőben jobban nő bizonyos kórokozók fertőzőképessége. Folyamatosan tartsunk vízzel teli tálkát a fűtőtesteken, különböző illóolajokkal kiegészítve. A citrusfélék (narancs, citrom, indiai citromfű) erősen tisztító- és baktériumölő hatásúak. A mentolos illóolajok (rozmaring, mentol, kámfor, levendula) is tisztítanak, fertőtlenítenek, valamint a légzőszervek működésére serkentőleg hatnak.

4.Az immunrendszer legfontosabb alapja a jó bélműködés, ezért segítenünk kell az emésztőrendszerünket is. A „3-1-2” meridián gyakorlaton kívül, fontos hogy megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékkal tápláljuk a testünket. Igyunk forró gyógyteákat, és roboráló italokat. Sokan szeretik a forró fahéjas gyömbér teát, mely melegíti a testünket, energiával tölti meg, serkenti a bélműködést, és különös illatával minden érzékünkre hat. A kamillatea azon kívül, hogy nyugtat, erősen hat az immunrendszerre, a bélbolyhokra. A kínai csüdfűt a hagyományos kínai orvoslásban gyakorta használják roborálásra, s nem elhanyagolható a szexualitást serkentő hatása sem.

5. S végül, de nem utolsó sorban kiemelnék néhány becses étrend kiegészítőt, vitamint. Ne feledkezzünk meg a csodálatos C-vitaminról, melyből napi 500-1000 mg bejuttatása elengedhetetlen.  A grapefruit olaj fertőtleníti a beleket és erősít. Együnk több piros-bordó-lila zöldséget, gyümölcsöt. A piros zöldségek, gyümölcsök magas antioxidáns tartalmukkal támogatják az immunrendszert, és a betegségek ellen védenek. A lilás színű zöldségek javítják az agyműködést, serkentik a nyirokrendszer működését.

Remélem sikerült ezzel a néhány tanáccsal hozzájárulnom ahhoz, hogy az idei telet erősen-frissen éljük meg, mindenféle meghűlés és influenza nélkül. Figyeld írásaimat, mert megtudhatod, hogy a különböző színű zöldségek, gyümölcsök hogyan hathatnak Rád és szervezetedre!
Várom kérdéseidet, hozzászólásaid a témához!
Jó egészséget, pozitív gondolatokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése