2009. november 9., hétfő

Figyeled tested jelzéseit?

Az általunk megszokott nyugati gyógyászatban, jellemzően a szervek állapotát vizsgálják és a kialakult tüneteket kezelik. Ettől eltérően, a Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) a szervezetet egy egységes rendszernek tekinti, és állapotának felméréséhez a meridián rendszer, vagyis az energiapályák működését vizsgálja. Ezt nem levett minták laboratóriumban történő elemzésével teszi, hanem magát az embert, mint egységes rendszert vizsgálja megfigyeléssel, kikérdezéssel, tapintással és szaglással.
Ez a diagnosztikai módszer rávilágít a betegségek kialakulásának valódi okaira és lehetőséget ad a megelőzésre. Hogy is néz ki ez a gyakorlatban? A kezdő lépéseket Te is megteheted. Figyeld meg tested jelzéseit az alábbi táblázat segítségével.

Ez egy pdf fálj, letöltheted, kinyomtathatod, hogy egy nyugis helyen szemrevételezd magad, és írj jegyzeteket a tapasztaltakról.

Ha a továbbiakban szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre.

Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában. Ha személyes és nem osztanád meg másokkal, írd meg nekem e-mailben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése