2012. október 28., vasárnap

Add ide kezed, s lábad, megmondom ki vagy! – 2. rész: Talpdiagnosztika

 
Korábbi írásomban megismerkedhettél körmeid árulkodó jeleivel. Bízom benne, hogy sikerült megvizsgálnod saját körmeid állapotát, hogy idejében felismerd tested jelzéseit. Most elkalauzollak lábaid és talpaid jelzései között. Fogd fel egy nagy kirándulásként, ahol mindig figyelned kell a fára felfestett turistajelzéseket, hogy a megfelelő célba elérj. Vegyünk sorra néhányat a legfontosabb és a legizgalmasabbak közül, és ismerd meg személyiségedet és megbújó problémáidat lábaid jelzései által!
Az arckifejezéseid tudod szabályozni, de a lábon levő elváltozások az igazi valódat mutatják meg. A lábujjaid elhelyezkedése és formája tükrözi az érzelmi világod, az emberekhez, a környezethez és önmagadhoz való viszonyod. A lábad állandóan változik, ahogy a személyiséged módosul.
Nincs más dolgod, mint ráfókuszálni a lábaidra. Nézd meg talpad színét, a körmök formáját és színeit, valamint a lábujjak egymáshoz való viszonyát. A túlságosan kocka formájú körmök árulkodnak uralkodó gazdájukról, akiknek határozott elképzeléseik vannak, s azokat képesek is megvalósítani. Ha van bütyköd, az elárulja, hogy bőven van elfojtott érzelmed, melyet már gyermekkorod óta rejtegetsz, s nem vagy kimondottan rugalmas ember sem. Minél nagyobb a dudor, szerénységre, segítőkészségre, személyes értékeit háttérbe helyező áldozatvállalásra utal. („púp a hátamon” – mutatja a gerinc háti szakaszának zónáján.) Itt az ideje, hogy felismerd ezt, és merj változtatni! Ha a bütyköd vörös színű, a lép renyheségéről, a szervezet kimerültségéről, fáradtságról árulkodik. Túl sok szénhidrát és kevés ásványi anyag került be a szervezetedbe, így salakanyag halmozódott fel és energiatorlódás jött létre. Ízületi gyulladásra hajlamos lehetsz, fordíts figyelmet az ízületek tisztítására és rugalmasítására, például egy barna rizs kúrával.
A tetemes méretű nagylábujj kiváló beszédkészségedről, már-már szónoki képességedről tanúskodik. Használd ki ezt az adottságot. Az előremutató egyenes lábujjak harmóniáról, pozitív gondolatokról, önkontrollról, a lélek egyensúlyáról és jó energiákról tanúskodnak.
Most állj a talpadra és nézd meg, hogy elemelkednek-e ujjaid a talajtól? Ha igen, akkor azt mutatja, hogy szívesen rugaszkodsz el a valóságtól és igencsak álmodozó vagy a mindennapokban. Amennyiben az ujjaid a kisujj felé torlódnak, hajolnak el, akkor igen határozottan zártad le a múltat, s csak a jövő felé tekintesz. Ha túlságosan szétterülnek lábujjaid, egymástól eltávolodnak, akkor energiáid könnyen szétfolynak, lassú vagy, s nem igazán cselekszel és döntesz gyorsan. Gondold csak át, érdemes kicsit gyorsítani magadon.
Előfordul, hogy időnként lehámlik a bőr a talpadról? Ez jelentheti azt, hogy a régi életszakaszodon túl lépsz, leveted régi „jelmezed” és nyitott vagy a rád váró új dolgokra és élményekre, melyet új életszakaszod hoz el. Úgy érzed kicsit nagy a lábfejed mérete tested arányait figyelembe véve? Ezen ne aggódj, mert azt jelentheti, hogy képes vagy mély benyomást gyakorolni másokra. Mély gyökerekkel bírsz, szereted a hagyományokat. Ha viszonylag kicsi a lábfejed, biztosan csendesebb személy vagy, könnyű és dinamikus léptekkel teszed meg utadat, és nagyon finoman tudsz hatni embertársaidra. 
Ha bizonyos érzelmeket túl sokáig tartogattál, kivetül oda ahonnan az érzelem származik. Például ha a torok területén, akkor a nagylábujjon látható a ki nem mondott szó. Jobb oldalon az öröm, baloldalon a bánat érzelme manifesztálódik. Például egy anyajegy, vagy valamilyen folt megjelenésével. Tanuld meg kifejezni érzelmeidet és mondd ki, hogy ne tárold ezeket a negatív rezgéseket!
Szenvedsz a benőtt lábköröm fájdalmaitól? Ha jellemző rád, hogy benő a körmöd, valószínűleg kételkedsz önmagadban és sebezhetőnek érzed magad. Mintha szeretnél Te is visszahúzódni a külvilág bántásai elől. Légy optimistább, bízz tudásodban és lépj ki ebből a menekülési fázisból, hidd el a körmöd állapota is javulni fog!
És nézzük utolsó tünetünket, a lúdtalpat. Ha „gágog a lábad” – ahogy a régi öregek emlegették a lúdtalpat – akkor problémát jelent számodra a bizalom. Nincs támaszod, nem hiszel az univerzum támogatásában, és elképzelhető, hogy gyökértelennek érzed magad. Valószínűleg már édesanyád sem érezte magát biztonságban az anyaszerepben. Te képes vagy felismerni ezt, és lehetőséged van arra, hogy ezen változtass, és már ne vidd tovább a bizalmatlanság és a bizonytalanság szerepkörét gyermekeidre. Keresd meg a számodra legmegfelelőbb meditációs vagy önfejlesztő technikát, mely által újra hinni tudsz magadban és a világodban.
Ugye milyen érdekes utazás a talpaink és lábaink ismertető jelei közötti kalandozás? Add meg magadnak az esélyt a változásra és az elfogadásra, azáltal, hogy tudatosan odafigyelsz tested jelzéseire, s hidd el képes vagy változtatni sorsodon, berögzült rossz szokásaidon, s így gyógyulhatsz napról-napra testi és lelki szinten egyaránt.


Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel: Sándor Szilvi Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre. Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése